Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı Başladı

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası Burdur'da başladı.

17 ülkeden 22 takımın katıldığı olimpiyatların ilk gününde yarışmacılar Burdur'a geldi. Yaklaşık 100 sporcunun katıldığı turnuvaların ilk gününde sporcular birbirleriyle ilk turnuvada tanıştı. Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları Başhakemi Fahri Karabay, turnuvalarda eleme olmadığını puan bazlı bir olimpiyat yapıldığını ve 10 gün sürecek olan turnuvaların https://wyco2010.tsf.org.tr adresinden canlı olarak izlenebileceğini belirtti.
Burdur Satranç il Temsilcisi Serdar Başgül ise Türkiye olmak üzere İngiltere, İsviçre, Rusya, Libya, Sirilanka, Suriye, Türkmenistan, Özbekistan, Hindistan, Yunanistan, Slovenya, Portekiz, Bolivya, Kanada, Ermenistan ve Belarus ülkelerinden gelen 100 sporcuyu Burdur'a ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi. Başgül, "Burdur için çok önemli bir organizasyonu yapmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Turnuva pazar ve pazartesi günü yapılacak ikişer turla sürecek. 30 Kasım Salı günü Cumhuriyet Meydanı'ndan Konferans
ve Sergi Merkezi'ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Kortejin ardından resmi açılış töreni düzenlenecek. Aynı gün turnuvadaki 6. tur karşılaşmaları gerçekleştirilecek. Çarşamba günü ise Sagalassos Antik Kenti, İnsuyu Mağarası ve Burdur Müzesi gezisi düzenlenecek. Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri oynanacak 4 turla birlikte 10 tur karşılaşma tamamlanmış olacak. Grand Özeren Otel'de gerçekleştirilecek ödül töreni ile turnuva sona erecek" şeklinde konuştu.
(HG-SK-ERS-S)