Mircea Lucescu'dan Galatasaray itirafı

İstanbul'daki 2009 UEFA Kupası finalinde Adnan Polat ile görüşen Lucescu, bir hafta önce Shakhtar'ın teklifini kabul ettiği için Galatasaray'ı reddetmiş.

Fatih Terim döneminden sonra Galatasaray'ın başına geçerek önemli başarılara imza atan Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, üç büyükler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Büyük paralar harcanmasına rağmen Galatasaray'ın onuncu ve Beşiktaş'ın altıncı sırada olmasına üzüldüğünün altını çizen Lucescu, Fanatik'e verdiği demeçte, "Geçen sene Bursaspor şampiyon olunca, bundan bir ders çıkaracaklarını düşünüyordum. Demek ki durum hâlen değişmemiş yani ders almamışlar" dedi.

İstanbul'da oynanan 2009 UEFA Kupası finalinde Adnan Polat'ın kendisine teklifte bulunduğunu itiraf eden Romen teknik adam, "Shakhtar ile sözleşmemi 1 hafta önce uzatmıştım. Belki başkan ile 10 gün önce görüşseydim, şu an Galatasaray'ın başında olacaktım" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki maç atmosferini özlediğini sözlerine ekleyen başarılı antrenör, Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in 'Türkiye'de 1960 model futbol oynanıyor' sözlerine hak verdiğini belirterek, "Alt sıralarda yer alan takımlar takımlar direnirler ve kapanırlar. Amaç puan alarak yenilmeden sahadan ayrılmak. 10 sene önce de durum farklı değildi" yorumunda bulundu.