Valencıa-bursaspor Maçının Ardından

Bursaspor, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında deplasmanda karşılaştığı İspanya'nın Valencia takımına 6-1 mağlup oldu

Bursaspor, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında deplasmanda karşılaştığı İspanya'nın Valencia takımına 6-1 mağlup oldu. Gruptaki 5. maçından da mağlubiyetle ayrılan Yeşil-beyazlılar, bu yenilgiyle UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını da kaybetti.
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonrasına yaptığı açıklamada 6-1'lik mağlubiyetin sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi. Genç teknik adam, "Taraftarlarımızdan onlara böyle ağır bir yenilgi yaşattığımız için özür dilemek istiyoruz. Bu farklı yenilgi karşısında ne başkanın ne futbolcuların kendini suçlu hissetmesine gerek yok. Bir fatura varsa benim ödemem gerekiyor. En kısa zamanda da gereğini yapacağım. Önümüzde önemli maçlar var, çok çabuk ayağa kalkmamız gerekiyor. Ama yine söylüyorum
ortada ağır bir fatura var ve bunu benim ödemem gerekiyor. Ancak önce konsantrasyonumuzu yine en üst seviyeye çıkarıp pazartesi günü Kayserispor ve ardından Beşiktaş ile yapacağımız maça kadar ayağa kalkmamız gerekiyor ki üst sıralardan uzaklaşmayalım. Ondan sonrasını hepimiz göreceğiz" dedi.
"Gereğini yapacağım" sözüyle neyi kastettiğinin sorulması üzerine ise Sağlam, "Öncelikle Kayserispor ve Beşiktaş maçları var. Takımı tekrar ayağa kaldırmamız gerek. Onu yapacağız, ondan sonrasını da hep beraber göreceğiz. Bu konuyu çok fazla açmaya gerek yok" cevabını verdi.
Valencia Teknik Direktörü Unai Emery de maçın kendileri açısından bu kadar kolay geçeceğini beklemediklerini ifade ederek, "Daha çekişmeli bir maç bekliyorduk. Maçın bizim açımızdan bu kadar kolay geçeceğini düşünmüyorduk. Manchester United maçına daha rahat çıkacağız ama o maçı da kazanmak istiyoruz" diye konuştu.
(EYB-EYB-S)