Rubin Kazan Kopenhag'ı tek golle geçti

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynanan karşılaşmada Rubin Kazan sahasında konuk ettiği Kopenhag'ı 1-0 mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda dün akşam oynanan maçta Rus ekibi Rubin Kazan sahasında konuk ettiği Danimarka temsilcisi FC Kopenhag'ı 1-0 yenmeyi başardı.

Rusya'nın dondurucu soğuğunda oynanan maç da hava gibi soğuk başladı. Maçın başlarında yaşanan pozisyonlarda Kopenhag oyuncusu Wendt ve Rubin Kazanlı Navas'ın şutları kaleyi tutmadı. Dakikalar ilerledikçe açılan takımlar, daha sık atak yapmaya başladı. 14. dakikada Bolanos'un şutu Kazan kalesini tutmadı ve Danimarka ekibi bu pozisyondan yararlanamadı. 31. dakikada Kornilenko'nun şutu soldan auta gitti ve Kazan da bir pozisyonu harcamış oldu. İlk yarı böyle bitecek gibi dururken 45. dakikada Grönkjaer topu ceza sahası içinde eliyle kesti ve Rubin Kazan'a bir penaltı hediye etti. Kazanılan penaltıyı Noboa gole çevirdi ve Rubin Kazan evinde öne geçti: 1-0. İlk yarı bu sonuçla bitti.

İkinci yarının hemen başında Kopenhag durumu eşitlemek için hırsla saldırmaya başladı. Bolanos'un pasıyla hareketlenen Pospech'in şutu kalecide kaldı. Bu dakikalarda Danimarka ekibi yüklendi fakat Rubin Kazan bu atakları savuşturmayı başardı. Rubin Kazan'da Gökdeniz'in çok hareketli olduğu gözlendi; Trabzonspor'un eski oyuncusu driplingleriyle takımına bol bol faul kazandırdı. Kalan dakikalarda Kopenhag'ın çabaları sonuç vermedi ve maç 1-0 Rubin Kazan lehine bitti.

Bu sonuçlarla D Grubu'nda Rubin Kazan puanını 6 yapıp 3. sırada kalırken, FC Kopenhag 7 puanla 2. sırada kalmaya devam etti.

Rubin Kazan - FC Kopenhag maçının özeti:

Rubin Kazan Kopenhag'ı tek golle geçti