Barcelona deplasmanda Panathinaikos'u 3-0 yendi

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynanan karşılaşmada Barcelona deplasmanda Panathinaikos'u 3-0 yenerek bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda dün gece oynanan karşılaşmada İspanyol ekibi Barcelona deplasmanda Yunan ekibi Panathinaikos'u 3-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu.

Beklenenin aksine maça daha iyi başlayan taraf Panathinaikos oldu. İlk 25 dakika içinde iki önemli fırsat yakalayan Yunanistan temsilcisi Panathinaikos , 27. dakikada Pedro’dan gelen gole engel olamadı. Alves’in ara pasında soldan ceza sahasına giren Pedro, Tzorvas’ı avladı 1-0. Golden sonra açılan konuk Barcelona, farkı açmak için elde ettiği önemli fırsatları değerlendiremedi. İlk yarıda başka gol olmayınca Barcelona, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Konuk ekip Barcelona ikinci yarıya da etkili bir başlangıç yaptı. İkinci gol öncesi 3 önemli pozisyona giren Katalan ekibi, 62. dakikada Messi’den gelen golle rahatladı. Alves, Messi, Xavi ve Iniesta arasındaki pas trafiği sonrasında Arjantinli yıldız harika bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın 69. dakikadasında sahneye bir kez daha çıkan Pedro maçın skorunu tayin etti 3-0.

Barcelona elde ettiği bu galibiyetle puanını 11'e çıkartarak D Gurubu'nu lider olarak tamamlamayı garantiledi. Yunan ekibi Panathinaikos ise 2 puanda kalarak Avrupa Kupalarına veda etti.

Panathinaikos - Barcelona maçının golleri:

Barcelona deplasmanda Panathinaikos'u 3-0 yendi