Siirtli Milli Güreşçi Evin Demirhan, Güreş Tarihine Geçti

Avrupa şampiyonu Siirtli milli güreşçi Evin Demirhan, yılın sporcusu seçildi

Avrupa şampiyonu Siirtli milli güreşçi Evin Demirhan, yılın sporcusu seçildi.Ağustos ayında Bosna Hersek'te yapılan Yıldız Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda 38 kg. Avrupa şampiyonu olan Siirtli milli güreşçi Evin Demirhan, yılın en genç ve başarılı bayan sporcusu seçildi.
Güreş Vakfı tarafından Ankara Rixos Otel'de düzenlenen Yılın Oscar'ları ödül törenine katılan Evin Demirhan, ödülünü eski milli halterci Halil Mutlu'nun elinden aldı. Bayanlarda ilk defa altın madalya alarak Türk güreş tarihine adını altın harflerle yazdıran Evin Demirhan'ı kutlayan Vali Musa Çolak ise son yıllarda Siirtli sporcuların uluslararası şampiyonalarda büyük başarılar elde ettiklerini hatırlatarak, "Son yıllarda amatör sporcularımız uluslararası turnuvalarda bizi gururlandıran dereceler elde
ettiler. Kıt imkanlarla şampiyonalara hazırlanan sporcularımıza Valilik olarak sahip çıkıyor ve destekliyoruz. İnanıyorum ki imkanlar kalıcı hale getirildiğinde bu başarılar artarak devam edecek. Bu vesileyle Avrupa Şampiyonası'nda büyük başarı elde ederek, şampiyon olan milli güreşçimiz Evin Demirhan'ı ve yetişmesinde emeği geçenleri kutluyorum." dedi.