Milan deplasmanda Auxerre'i 2-0 yenmeyi başardı

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda ikincilik mücadelesi veren AC Milan ile Auxerre, Fransa'da karşı karşıya geldi. AC Milan sahadan 2-0 galibiyetle ayrılarak gruplardan çıkma adına büyük bir avantaj elde etti.

Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda ikincilik mücadelesi veren Milan, grubun son sırasındaki Auxerre’e konuk oldu. Konuk ekip AC Milan beklendiği gibi maça baskılı başladı.

Ibrahimovic ile ilk 25 dakikalık bölümde önemli pozisyonlara giren İtalyan devi, ilk yarının son bölümlerinde savunmasında açıklar vermeye başladı. Ev sahibi ekip Birsa ve Coullbaly ile ciddi fırsatlar yakalasa da aradığı golü bulamadı.

İkinci yarıda Abate’nin kullandığı kulvardan etkili olan konuk ekip, 64. dakikada Ibrahimovic ile golü buldu. Seedorf’un pasında Auxerre savunması araya girmek istedi ancak başarılı olamadı. Topla buluşan İsveçli yıldız Zlatan İbrahimovic, Sorin’i avladı 0-1.

Uzatma dakikalarında gelen gol, Auxerre’in umutlarını yıktı. 90+1. dakikada sağdan hareketlenen Ronaldinho, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi 0-2.

AC Milan bu galibiyetle puanını 8’e yükseltip gruplardan çıkmak için avantaj elde ederken, Auxerre ise 3 puanda kaldı.

Auxerre - AC Milan maçının golleri:

Milan deplasmanda Auxerre'i 2-0 yenmeyi başardı