Gaziantepspor'da, Trabzonspor Maçı Hazırlıkları Sürüyor

Gaziantepspor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yapılan antrenman, ısınma koşusu ve açma - germe egzersizleriyle başladı. Antrenmanın ana bölümünde teknik ve taktik çalışmalar yapıldı. Antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı. Tedavileri devam eden Dany Nounkeu ve Cenk Güvenç antrenmana katılmazken, Jorginho takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde sahada koşu yaptı.
Teknik Direktör Tolunay Kafkas, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu hafta ligin en iyi futbol oynayan takımı Trabzonspor ile karşılaşacaklarını ve her iki takımın da kazanmak için sahaya çıkacaklarını belirtti. Taraftarların seyir zevki yüksek bir karşılaşma izleyeceklerini kaydeden Kafkas, "Ligin lideri, ligin en iyi futbol oynayan takımına karşı oynayacağız. Bizim de bir çıkışımız var. Tabi kendi sahamızda bu çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. Biraz daha orta sıralara yaklaştık. Üst sıralara
tutunmak için büyük mücadele vereceğiz. Cumartesi günü Kamil Ocak Stadı, iki formda takımın, iki oynamak isteyen takımın mücadelesine sahne olacak. Umuyorum kazanan takım Gaziantepspor olacak" dedi.
Ligin bitimine 4 hafta kaldığının hatırlatılması üzerine ise Kafkas, şunları söyledi:
"Şimdi bazı değişimler kolay olmuyor. Yani biz buradan baktığınız zaman sıfırdan bir şeyler yapmaya çalıştık. Ben bundan sonra Gaziantepspor takımının önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. Yani sonuçlar desteklerse daha önemli yerlere geliriz. Ama oyuncu kadrosu olarak geleceğe dönük, özellikle 3-5 yıla damgasını vurabilecek yerli ve yabancı oyuncular var kadromuzda. Her an para edebilecek tipte oyuncularımız var. Önemli olanda bu. Tabi ki sonuçları da almak istiyoruz. Bu aldığımız sonuçlarla bu
oyuncuları büyütüp bir yerlere taşımak istiyoruz. Milli takımlara ve kendilerine bir değer vermek istiyoruz. Eğer bu süreyi atlatabilirsek çok daha önemli olur."
Kafkas, Gaziantepspor'da sistem sıkıntısının kalmadığını savunarak, "Gaziantepspor'da sistem hemen hemen oturdu. 4 maçlık galibiyetin ardından uyum düzeldi, oyun daha akıcı olmaya başladı. Takım isteklerime yakın oynamaya başladı. Tabi bunu daha geliştirmemiz gerekiyor. Daha sabırlı, daha istekli oynamamız gerekiyor. Gaziantepspor takımı eninde sonunda hakettiği yere gelecek" şeklinde konuştu.
Gaziantepspor'un tecrübeli futbolcusu Serdar Kurtuluş da, üst üste alınan seri galibiyetlerin takımda moralleri yükselttiğini ifade ederek, "Takımda defalarca sistem denendi, sonunda bazı şeyler oturmaya başladı. Sistem oturunca başarı gelmeye başladı. Baktığımız zaman takım olarak iyi bir çıkışımız var. Bunu özellikle bu hafta sürdürmek istiyoruz. Biz takım olarak zorlu bir dönem geçirdik. İstediğimiz gibi başlayamadık. Ama ard arda gelen galibiyetler aldık. Takım olarak iyi oynadığımız, iyi mücadele
ettiğimiz zaman gerçekten güzel sonuçlar alıyoruz" dedi.
Bu hafta Trabzonspor ile zorlu bir maça çıkacaklarını kaydeden Kurtuluş, "Bu maçtan da üç puanla ayrılmak istiyoruz. Seyircimizin desteğiyle bu maçı da kazanırsak önümüz çok açık. Takım olarak hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizin içinde Türkiye Kupası da var. Türkiye Kupası'nı almak istiyoruz. Bu başarıyı devam ettirebilirsek Gaziantepspor ikinci yarıya dahi iyi hazırlanır ve hedeflediğimiz noktaya varırız. Takım olarak ligi ilk beşin içinde bitirmek istiyoruz" diye konuştu.