Braga sahasında ağırladığı Arsenal'i 2-0 mağlup etti

Şampiyonlar Ligi'nde dün gece oyanan karşılaşmalarda en büyük sürprizi Arsenal'i 2-0 yenen Braga yaptı. İngiliz ekibi Arsenal Portekiz'de neye uğradığını şaşırdı.

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Arsenal, Municipal Stadı'nda Braga'ya konuk oldu.

Maça iyi başlayan taraf İngiltere'deki maçta Braga'yı 6-0 yenen Arsenal oldu. 2. dakikada Fabregas'ın ara pasını Gibbs Bendtner'e ulaştırmaya çalışsa da defans buna izin vermedi. 5. dakikada Braga bu atağa karşılık verdi; ev sahibi takım oyuncuları Arsenal ceza sahasına iyi geldiler fakat Matheus'un ara pas Squillaci'de kaldı. Arsenal ilk yarının ortalarına doğru gayet iyi oynamaya başladı ve 33. dakikanın sonlarında %65'lik bir topa sahip olma oranıyla oynadılar fakat gol atmayı başaramadılar. Braga'nın cılız atak denemeleri de sonuç vermedi ve ilk yarı 0-0 bitti.

Her iki takım da ikinci yarıya, ilk yarıya başladıkları 11'lerle çıktı. Arsenal bu dakikalarda da ilk yarıda olduğu gibi bol bol pozisyon buldu fakat gol atmayı başaramadı. Bu çabaları sonuçsuz kalınca, Arsene Wenger 73. dakikada oyuna Bendtner'in yerine Chamakh'ı, 76. dakikada Walcott'un yerine Vela'yı aldı. Fakat Londra ekibi, yakaladığı pozisyonları cömertçe harcamaya devam etti.

83. dakikada adeta "atamayana atarlar" kuralı işledi ve Braga öne geçti: kendisine atılan uzun topu takip eden Mattheus, ofsayt tuzağını atlattı, Fabianski'yi geçti ve topu ağlara gönderdi: 1-0. Arsenal neye uğradığını anlamadı fakat henüz hiçbir şey bitmemişti: Sahneye ikinci kez çıkan Matheus topu orta sahadan aldı, Gibbs'i ve Squillaci'yi geçip sert bir şutla topu kaleye gönderdi: 2-0. Fabianski'nin yapabileceği bir şey yoktu. Arsenal, %71 pozisyonla oynadığı maçı kaybetti.

Bu sonuçla Braga puanını 9 yaptı fakat 3. sırada kaldı; Arsenal ise 9 puanda kalırken ikinci sıraya geriledi.

Braga - Arsenal maçının golleri:


Braga sahasında ağırladığı Arsenal'i 2-0 mağlup etti