Alex'in 3000 bininci golü attığı forma bulundu

Belçikalı Mulemo, “Devre arasında Alex'ten formasını aldım” dedi.Saatlerce o forma arandı. Herkese soruldu, her yer didik didik arandı. Ve dün akşam bulundu.

Bucaspor maçı sonrası Fenerbahçeliler’de bir telaş bir panik vardı ki sormayın gitsin. Yöneticisinden futbolcusuna, malzemecisinden masörüne kadar herkes Alex De Souza’nın karşılaşmanın ilk yarısında giydiği formayı arıyordu. Herkes birbirine sordu, soyunma odası, yedek kulübesi, akla gelecek her yer didik didik edildi.

Bucalı Yönetici, “Yok” dedi

Bütün bu çabalar boşuna değildi çünkü o formanın bir özelliği vardı; Fenerbahçe’nin Süper Lig tarihindeki 3000’inci golü o formayla atılmıştı. Ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım da maçtan hemen sonra görevlilere talimat vermişti: “O formayı Alex’ten alın; müzeye kaldıracağız.”
Ama aksilik bu ya, forma bir türlü bulunamıyordu.

Bu arada formanın yeri ve kimde olduğu konusunda çeşitli iddialar ortaya atıldı:
Alex maçtan önce, “3000’inci golü atarsam, sana hediye edeceğim” dediği tercüman Samet Güzel’e verdi. Bucasporlu futbolculardan biri aldı. (Bu noktada kaleci Carlos Fernandes’in ismi ortaya atıldı. Alex’in, “Formamı seninle değiştireceğim” diye söz verdiği ileri sürüldü.)

Sabah saatlerinde görüştüğümüz Bucaspor Basın Sözcüsü Timur Yaykıran, formanın kendilerinde olmadığını ifade etti. Yaykıran, “Benim gördüğüm kadarıyla Alex maçta oyundan çıktıktan sonra formasını çıkarıp, kendi yedek kulübesi civarında bir yere bıraktı. Bizim futbolculardan birinin maçtan sonra onu alma ihtimalini çok uzak görüyorum” dedi.

Fenerbahçe resmi siteden açıklama yaptı

Yaykıran’ın bu sözleri öğle saatlerinde haber ajanslarına ve internet sitelerine, “Alex’in 3000’inci golü attığı forma kayıp” diye konu oldu. Olayın internete yansımasından 1-2 saat sonra Fenerbahçe Kulübü’nden önemli bir açıklama geldi: “Kaptanımız Alex, tarihe geçen gole imzasını attığı formasını ve kramponlarını, 24 Kasım 2010 Çarşamba günü (bugün) saat 14.00’te basına açık bir törenle Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi’ne armağan edecektir.”

Araştırmaya devam ettik ve haklı çıktık
Biz bu açıklamayla tatmin olmadık ve araştırmaya devam ettik. İzmir büromuzdan arkadaşlar Bucasporlu futbolcuları tek tek arayıp sordu:

“Alex’in formasını kimin aldığını gördünüz mü?”

Ve şüphelenmekte ne kadar haklı olduğumuzu gördük. 3000’inci golün atıldığı forma Bucaspor’un Belçikalı futbolcusu Landry Mulemo’da çıktı. İzmir büromuzdan Ulaş Sağ, sarı lacivertli takımın akşam antrenmanına gidip Mulemo ile konuştu. Belçikalı futbolcu aynen şunları söyledi:

Tarihi forma devre arasında Mulemo’ya gitti

“Yıldız futbolculardan forma almayı çok severim. Bende Juventuslu Diego’nun, Arsenalli Theo Walcott’un ve Real Madridli Marcelo’nun da formaları var. Fenerbahçe maçının devre arasında Alex’ten formasını istedim. Sıcak bir insan. Kabul etti, çıkarıp verdi.”

Mulemo, “Fenerbahçe Kulübü’nden herhangi biri seni arayıp, formayı istedi mi?” sorusuna, “Hayır” cevabını verirken, böyle bir talebin gelmesi durumunda tavrının ne olacağı konusunda yorum yapmadı.

F.Bahçe’den beni arayan olmadı

YILDIZ futbolculardan forma almayı çok sevdiğini belirten Bucasporlu Mulemo, “Maçın devre arasında hayranı olduğum Alex’ten formasını istedim. Sıcak bir insan. İsteğimi hemen kabul etti, çıkarıp verdi. Sarı lacivertli kulüpten ise hiç kimse beni arayarak formayı istemedi. İsteselerdi ne derdim hiç bilmiyorum” dedi.

Maçlarda futbolculara 2 takım forma verilir
Maçlarda futbolculara aynı formadan 2 tane verilir. Oyuncu, maça başlarken giydiği formayı, ter, çamur, yırtılma vs. nedenlerden dolayı devre arasında çıkarır, ikinci yarıda yedek formayı giyer. Bucasporlu Mulemo da, “Formayı ilk yarı sonunda değiştirdik” dediğine göre Fenerbahçe Kulübü’nün bugün müzeye kaldıracağı, Alex’in ikinci yarıda giydiği forma.