Trabzonspor'da Kongre Tarihine Doğru

Trabzonspor'da yönetim kurulunun kongre tarihini belirlemesinin ardından kulisler de hareketlenmeye başladı

Trabzonspor'da yönetim kurulunun kongre tarihini belirlemesinin ardından kulisler de hareketlenmeye başladı. Mevcut başkan Sadri Şener adaylığını resmi olarak açıklarken, adaylık için isimleri geçen eski devlet bakanı Eyüp Aşık ile TFF eski yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta'nın ise aday olup-olmayacakları konusunda ise sessizliklerini koruyorlar.
Trabzonspor'un Olağan Genel Kurulu, 10-11 Aralık'ta, çoğunluk sağlanamazsa 18-19 Aralık'ta gerçekleştirileceğini duyurmasının ardından kongre kulisleri ise hareketlenmeye başladı. Mevcut başkan Sadri Şener, kongre'de yeniden aday olacağını haftalar öncesinde duyururken, isimleri geçen Eyüp Aşık ve İbrahim Usta'nın ise aday olup-olmayacakları konusunda resmi bir açıklama gelmedi. Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık ve İbrahim Usta'nın, Aralık ayında yapılacak olan kongrede aday olacakları yönünde çalışma
yaptıkları camia tarafından bilinirken, lider olan bir takımın başkanına karşı aday olmak konusunda tedirginlik yaşayan, Eyüp Aşık ile İbrahim Usta'nın ise Başkan Sadri Şener'e karşı ittifak içinde olabilecekleri de belirtiliyor.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, En yakın iki çalışma arkadaşından biri olan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun istifası, Mahmut Aksu'nun da, "Yeni dönemde yokum" çıkışı ardından yeni arayışlara içine girerken, Şener'in birçok isimle temas halinde olduğu biliniyor. Listesini büyük bir ölçüde şekillendiren, başkan Sadri Şener, Trabzonspor eski başkanı Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın desteğini almış durumda. Şener, asbaşkanlık için eski asbaşkanlardan Nevzat Şakar'ı el sıkışırken Trabzon kanadı
yönetimini oluşturma görevini de Şakar'a bıraktı. Mahmut Aksu'dan boşalacak olan Genel Saymanlık görevi için ise Nuri Albayrak döneminde görev yapan Emin Kahraman'nın ismi konuşuluyor.
Sadri Şener'in yeni dönemde mevcut yöneticilerden Hasan Yener, Necmettin Aytekin, Mehmet Tunç ve Coşkun Çebi gibi isimlerinden yeni dönemde birlikte hareket etmek istediği öğrenildi.
(GÖK-ERS-ERS-S)