Eski Ünlü Tenisçi Navratilova, Kilimanjaro'ya Tırmanacak

Dünyanın en ünlü tenisçilerinden olan Martina Navratilova Aralık ayının ilk haftasında 28 dağcı ile birlikte ünlü Kilimanjaro Dağı'na tırmanacak.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi bayan tenisçilerinden biri olarak kabul edilen eski Çek raket Martina Navratilova, Tanzanya'da bulunan ünlü Kilimanjaro Dağı'na tırmanacak. Navratilova'ya bu tırmanışında 28 dağcı daha eşlik edecek.
Navratilova tenisi bıraktıktan sonra meme kanserine yakalanmış bu hastalığı yenmişti. Ünlü tenisçi son antrenmanını New York'un en yüksek binası olan Bank of Amerikan'ın 55 katlı binasına çıkarak yapmıştı.
1956 Çekoslovakya doğumlu olan Navratilova, parlak kariyeri boyunca 18 kez tekler Grand Slam zaferi elde etmişti. Ünlü Çek tenisçi bunun yanı sıra çift bayanlarda 31 kez Grand Slam kazanarak bu alanda tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Karışık çiftlerde de 10 kez Grand Slam şampiyonluğu elde eden Navratilova, 9'u 1982-1990 yılları arasında arka arkaya olmak üzere toplam 12 kez Wimbledon'da tek bayanlar finali oynamıştı.