Uefa'dan Bursaspor Yorumu

Valencia ile Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı karşılaşma UEFA'nın sitesinde geniş yer buldu.

Valencia'nın Bursaspor karşısında büyük bir adım atmak istediği ve 2. sıradaki yerini sağlamlaştırmak için önemli bir maça çıkacağının belirtildiği haberde, İspanyol ekibinin Rangers'i 3-0 mağlup ederek gruptan çıkmak için önemli bir avantaj elde ettiği hatırlatıldı. Ertuğrul Sağlam'ın takımı Bursaspor'un ise Manchester United karşısında 3-0 yenilerek gruptaki ümitlerini tükettiği ifade edilirken, Bursaspor'un buna rağmen turnuvadaki ilk gol ve puanını aradığı belirtildi.

VALENCİA KENDİ SAHASINDA TÜRK TAKIMLARINA YENİLMİYOR
Valencia'nın kendi sahasında oynadığı 3 maçta Türk takımlarına karşı mağlubiyet yüzü görmediğinin belirtildiği haberde, "Bursaspor bugüne kadar deplasmanda oynadığı 6 UEFA karşılaşmasında gol atma başarısı gösteremedi. Dört maçta yenilen Bursaspor, iki maçtan da golsüz beraberlikle ayrıldı" ifadelerine yer verildi.

EN TECRÜBELİSİ ERTUĞRUL SAĞLAM
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, futbolculuğu döneminde 1996-1997 yılları arasında UEFA kupası 3. tur karşılaşmasında Valencia'ya karşı iki maçta da forma giydi. Tecrübeli oyuncu Ali Tandoğan ise Gençlerbirliği forması altında Valencia ile 2003-2004 sezonunda karşılaştı. Arjantinli Insua ve Stepanov ise Malaga forması ile İspanyol ekibine karşı lig maçında mücadele etti.
(RFK-MŞ-EYB-S)