Kayserispor İle Galatasaray Puanları Paylaştı

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Kayserispor, sahasında Galatasaray'la golsüz berabere kalarak lider Trabzonspor'u yakalama şansını değerlendiremedi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Gheorge Hagi, karşılaşmanın güzel ve çekişmeli geçtiğini belirterek, oyuncuların azim ile isteklerinden ötürü memnun olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz hafta içerisinde çoğu oyuncuların milli takıma katılmasından dolayı az çalışıldığını belirten Hagi, "Gün geçtikçe bazı ilerlemeler kaydediyoruz. Bu da beni mutlu ediyor. Yavaş yavaş galibiyetler geleceğine inanıyorum" dedi.
İstekli ve arzulu olan oyuncularla devam edeceğinin altını çizen Hagi, "Elimdeki kadrodaki oyuncularla istekli olan arzulu olan ve Galatasaray'da oynamak istediklerini gösteren oyuncularla devam edeceğim. İlk önce bunu istiyorum. İyi antrenmanlar sonucunda iyi şeyler yapacağımıza eminim. Takımdaki özgüveni ve eski ruhu getirmek istiyorum. Her oyuncunun konsantre olmasını, her oyuncunun elini taşın altına sokmasını, bu ruhu kazandırmak istiyorum. Herkesin azimli olarak çalışmasını söyledim. Profesyonel
olarak profesyonellerle çalışmak istiyorum" diye konuştu.
"Ben bu takımı yoldan aldım" diyen Hagi, hedefinin iyi bir takım kurmak olduğunu söyledi. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'daki maçlarda Galatasaray'ın eski günlere döneceğine inandığını ifade eden Hagi, "Eskiden olduğu gibi büyük takım olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Rakip takımın gösterdiği başarısına değinen Hagi, "Teknik direktör Shota iyi bir takım kurdu. Aferin ona" ifadelerini kullandı.
Kayserispor'da uzun yıllar forma giydikten sonra Galatasaray kulübüne transfer olan Ali Turan ise taraftarın tepkisini değerlendirerek, "İster istemez gelişen tepkilerdi bunlar. Bizler profesyoneliz. Gelen tepkiler gayet normal. 10 yıl Kayserispor'daydım. Şimdi Galatasaray'dayım. Yapılan kötü tezahüratlar onların terbiyesizliği ama ben onları seviyorum" dedi.
Galatasaray'ın kaptanı Ayhan ise şunları söyledi;
"Bugün genel olarak iyi bir futbol ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Hedeflediğimiz üç puanı kazanamadık. Futbol anlamında özellikle ilk yarı bulduğumuz pozisyonları değerlendirebilseydik sonuç farklı olabilirdi. Kötü bir dönemden geçiyoruz. 3 puana ulaşmak istiyoruz ama olmadı. Bütün hedef önümüzdeki hafta Beşiktaş maçı için. İnşallah Beşiktaş maçı ile başlatmak istiyoruz. Gelenler ve gidenler olabilir. Futbolcular olarak bizler işimizi yapmak zorundayız. Takviye olacak ise yönetimimiz takviye yapar.
Bizim hedefimiz kendi işimize konsantre olmalıyız."

SHOTA: "1 PUAN ALDIK VE SONUÇTAN MEMNUNUM"
Karşılaşmanın golsüz ancak keyif verici geçtiğini söyleyen Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze ise, "Tekrar gol atmak ne kadar zor herkes gördü. İkinci devre bence daha kontrollü bir oyun oldu. Sonuçta 1 puan aldık ve sonuçtan memnunum" dedi.
Galatasaray'ın durumu hakkında yorum yapan Şota, "Bence Hagi'ye kredi vermek gerekir. 5-6 haftada hemen değişiklik zor iş. Bugün güzel futbol oynayan bir Galatasaray vardı. Hagi'yi tebrik etmek istiyorum" dedi.
Kayserisporlu Ufuk Selim Teber ile Hasan Ali Kaldırım ise, 3 puan almayı hedefledikleri karşılaşmadan 1 puana razı oldukları görüşünü bildirdi.