Giresunspor-karşıyaka Maçının Ardından

Bank Asya 1. Lig'in 13. haftasında Karşıyaka'ya kendi saha ve seyircisi önünde 2-1 mağlup olan Giresunspor'da teknik direktör Bahri Kaya, hiç hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmada ilk yarıdaki 1-0'lık galibiyeti ikinci yarıda koruyamadıklarını ifade eden Kaya, maç sonrası yaptığı değerlendirmede "Maçı kazanabileceğimizi herkese gösterecek bir ilk yarı yaşadık. Hatta ilk golümüzün ardından maçı 2-3 farklı skorla alabilecek pozisyonlarımız da vardı. İlk yarıyı rakibe pozisyon vermeden kapadık. Ancak karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında hiç istemediğimiz bir 10 dakika yaşadık. Bunu daha önceki Samsun ve Akhisar'daki maçlarda da yaşamıştık. Aynı olumsuzluklarla
Karşıyaka karşısında da karşı karşıya kaldık. Karşılaşma ikinci yarının ilk 10 dakikasında 1-1 olunca oyun disiplininden koptuk. Bu arada kırmızı kartla 10 kişi kaldık. Bu da sonucu etkiledi ve öne geçtiler. Mağlubiyete rağmen şunu söyleyebilirim çok iyi oynadık ve mağlubiyeti hak etmedik. Biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Taraftarların tepkisine hak veriyorum fakat tepkilerinin sonucuna anlam veremiyorum. Şunu bilmeliyiz ki bu sonuçlara rağmen bu takıma olan güvenleri devam etmelidir" dedi.
Giresunspor, deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrılan Karşıyaka Teknik Direktörü M. Kemal Kılıç ise son haftalarda aldıkları başarılı sonuçlarla yavaş yavaş hedeflerine yaklaştıklarını kaydetti. Kılıç, "Şu anda arzu ettiğimiz yerde değiliz, bunun bilincindeyiz. Ama son haftalarda çok büyük işler başaran oyuncularımı kutluyorum. Giresunspor karşısında ilk yarı mağlup olmamıza rağmen mücadeleyi elden bırakmadılar. Oyunu kurtarmak için gayret sarf ettiler. Bir çok maçı da son haftalarda bu şekilde
kurtardılar. Kulübümüzün hedefleri belidir. Şuan bu hedeflerimizden biraz uzakta olsak ta oyuncularımızın son haftalardaki saha sonuçlarına yansıyan başarıları ve performansları bize ışık tutmaktadır" diye konuştu.
Maçın hakemini de değerlendiren Kılıç "Benim gördüğüm maçta iki önemli hata vardı. Bu hatalarda hem Giresunspor'un hem de bizim birer bariz penaltımız vardı. Bu birer penaltıyı vermedi. Bunun yanı sıra hakem cesurca kararlar verdi. Bu cesurca kararları da kendi açısından bir avantajdır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.