Denizlispor'a Diyarbakır Şoku

Bank Asya 1. Lig'in 13. haftasında Denizlispor, son sırada bulunan Diyarbakırspor'a kendi sahasında yenilerek ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

Yazdan kalma bir günde ve yaklaşık 12 bin taraftarın izlediği karşılaşmada rakibi Diyarbakırspor karşısında zor anlar yaşayan lider Denizlispor, maçın 43. dakikasında Halil'in golüne engel olamadı. İkinci yarıda beraberlik golünü bulmak için büyük bir çaba sarfeden Denizlispor bunda başarılı olamayınca sahadan yenik ayrıldı. Diyarbakırspor bu skorla ligdeki ilk galibiyetini alarak puanını 7'ye çıkardı.
Diyarbakırspor Teknik Direktörü Engin Korukır, "Geçen yıl iki takım da süper ligde oynamıştı. Bank Asya 1. Lig'de birisi ligin tepesinde biri altında. Böyle bir çarpıklık olamaz. Bugün oynadığımız takım, oyuncu ve teknik heyet kalitesiyle Türk futbolunun önemli bir takımı. Benim takımım, Türk futbolunun olmazsa olmazlarından. Bugün çok çekişmeli mücadeleci fazla gol pozisyonu vermediğimiz bir maçtı. Elde ettiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik farklı olabilirdi. Baskıya karşı iyi direndik. Bizim
takımımız ligde kalır, Denizlispor da bu kadroyla şampiyon olur" dedi.
Diyarbakırsporlu futbolcu Erhan da kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Bu maçın çıkışın başlangıcı olacağını biliyorduk. Diyarbakırspor'u yakıştığı yere çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.
Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise aldıkları mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Bu sezon ilk mağlubiyetimizi aldık. Bugün de kazanmak istiyorduk ama kazanmayı hak edecek oyunu oynamadık. Pozisyon bulmakta zorlandık. Diyarbakırspor iyice kapanıp pozisyon bulmamızı engelledi. Hatalarımızı bundan sonraki maçlarda yapmamaya ve yolumuza devam etmeye çalışacağız. Diyarbakırspor'u tebrik ediyorum. Ligde herkes herkesi yenebilir diyordum. Bugün biz bunu açık bir şekilde yaşadık.
Bazen mağlubiyetler daha güçlü olunmasını sağlar. Biz de bu mağlubiyetten gerekli dersi çıkararak yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Denizlisporlu futbolcu Evren de ligde takımların durumunun çok önemli olmadığının ortaya çıktığını belirterek, "Kim daha fazla istiyorsa o kazanıyorsa. Futbolda olan bir şey oldu ve mağlup olduk. Biz lideriz. Birlik ve beraberlik içinde çok maç kazandık, bugün de kaybettik. Herkesin düşünerek konuşması lazım. Birlik içinde olursak ligin sonunu getiririz. Ne olursa olsun lider takıma Denizli tarafından sahip çıkılması lazım. Diyarbakırspor'u galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Denizlisporlu futbolcu Ahmet Cebe ise, "Yenilmemizden dolayı bizi çok üzdü. Kötü oynayacağımız maçlar olacak. Herkes bize destek çıkmalı. Denizlispor şampiyonluğa ulaşacak güçte bir takım. Bunu da başaracağız" ifadelerini kullandı.