Çaykur Rizespor, Boluspor'u 2 Golle Geçti

Bank Asya 1. Ligi'nin 13. haftasında Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Boluspor'u 2-1 mağlup ederek lider Denizlispor ile puanlarını eşitledi.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, galibiyeti taraftar ile birlikte elde ettiklerini belirterek "İlk yarı takımımı adeta tanıyamadım. 1-0 mağlup duruma düştük. Ama son 15 dakika net 4 pozisyonumuz vardı. Devre arası futbolcularıma şunu söyledim. 'İkinci yarı bu performansınızı sahaya yansıtın tekniği taktiği yok bu maçı kazanırsınız.' O sinerjiyi futbolcular taraftara verdi. Taraftar futbolculara bunu döndürdü. 1-1'den sonra da maçı
kazanmak için riskler aldık. Rakibimizin arkaya sarkan güçlü oyuncuları vardı. Üç forvetle oynadık. Bu büyük bir riskti. Rakibin defansif oyuncuları devreye girince bizim hücum gücümüz arttı. Oyunun geneline bakınca 60. dakikadan sonra dengeler değişti. Futbolcularımız iyi konsantre olup inandıkları zaman içeride kazanamadıkları maç yok. Artık bu şehir bu takıma inanmalı. 25 puana ulaştık. Lider averaj ile üzerimizde" dedi.
Çaykur Rizesporlu futbolcu Serkan ise yaptığı açıklamada taraftarlara sitem ederek daha fazla taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade ederek "30. dakikadan 90. dakikaya kadar tek kale maç oynadık. İçeride oynadığımız maçlar içerisinde ki en güzel oynadığımız maçtı. Yüreklerini ortaya koyduklarından dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak bir şey söylemek istiyorum. Taraftar bu maçı şampiyon olduktan sonra mı dolduracak. Bu önemli maçta bile tribünlerin 3'te biri doluydu" diye konuştu.
Mithat ise yaptığı açıklamada, "Bu maça biraz stresli başladık. Bu yüzden ilk golü yediğimize inanıyorum. Ama ikinci yarı çok iyi oynayarak galip gelmesini bildik" dedi.
Boluspor Teknik Direktörü Levent Eriş, geçtiğimiz yıl Giresunspor maçı sonrası gazetecilerle arasında başlayan tartışmanın bir gazetecinin darp edilerek yaralanmasının ardından ilk kez geldiği Rize'de basın açıklaması için basın odasına gelmedi. Eriş basın açıklaması için basın odasına Bolusporlu futbolcular Yaser ve Ferhat'ı gönderdi.
Yaser yaptığı açıklamada, "İlk yarı maça iyi başladık. Golü bulduk. İkinci yarı ise Rizespor'un atakları vardı. Şanssız bir gol yedik. 10 kişi kaldıktan sonra yorgunluğun da etkisi ile ikinci golü de yedik" dedi.
Ferhat ise açıklamasında, "Panik yaptık diyebilirim. 10 kişi kaldıktan sonra oyun düzenimiz bozuldu. Buraya kazanmak için gelmiştik. Üzgünüz" diye konuştu.