Başkentte Galip Çıkmadı

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Ankaragücü, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-2 eşitlikle ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından basın toplantısına katılan Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, yine bir süredir tartışma içinde olduğu kulüp yöneticisi Ayhan Atalay'a göndermede bulundu. Özat, "Türkiye'nin maddi-manevi en sorunsuz takımı ile maddi-manevi en sorunlu takımının maçı oldu. Bazı büyüklerimiz bize her hafta laf yetiştirene kadar böyle maç yöneten hakemlere karşı hakkımızı korusunlar" dedi.
Özat, başkalarının hakemlerle ilgili yaptığı açıklamalara rağmen hafif cezalar aldığını hatırlatarak, kendisinin ise 4'er 4'er ceza aldığını ve bu yüzden hakem hakkında konuşmaktan korktuğunu söyledi. Özat, maçla ilgili olarak ise, "Oyuncularım aslan gibi mücadele ettiler. Böyle devam ederlerse daha iyi sonuçlar alacağız. Bugün çok fazla eksiğimiz vardı. Ligin en güzel maçlarından birisi oldu. Ligin 4. sırasındaki takımla oynadık. Aramızda fazla fark yoktu. Rakibimizin seyircisi ve stresi yok. Kafaları
rahat bir şekilde oynuyorlar" ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2 farklı geriye düşmelerine rağmen gösterdikleri reaksiyondan memnun olduğunu ifade ederek, "Karşılaşma 2 etap şeklinde geçti. İlk yarıda kontrollü bir oyun vardı. İkinci yarıya maçı kazanma düşüncesiyle çıktık. Daha önce takımımız öne geçtiği maçları kaybetmeme gibi bir özelliği vardı. Bu kez 2-0 geriye düştük. Bu dakikadan sonra gösterdiğimiz reaksiyon ve istek çok önemliydi. 2-2'den sonra maçı kazanabilirdik. Ankaragücü gibi bir
deplasmandan alınan 1 puan önemli" diye konuştu.
Sarı-lacivertli futbolcular Doğan Şahin ve Drago Gabriç, 2-0 öne geçtikleri bir maçı berabere bitirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular Ekrem Ekşioğlu ve Zeki Korkmaz, 2 farklı geriye düşmelerine rağmen tedirgin olmadıklarını ve puanla ayrılmayı başardıklarını ifade etti.