Trabzonspor İle Eskişehirspor 33. Randevuda

Trabzonspor ile Eskişehirspor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maç ile birlikte ligde 33. kez karşı karşıya gelecek

1974-75 sezonunda Eskişehir'de oynanan karşılaşma ile ilk kez karşılaşan iki takım söz konusu sezonda bir birlerine üstünlük kuramadı. Aynı sezonda oynanan iki maçta 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 32 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 14-5 üstünlüğü bulunuyor. 13 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 38 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

TRABZON'DA YENİLGİSİ YOK
Trabzonspor, Eskişehirspor karşısında sahasında yaptığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Bordo-mavililer, sahasındaki 16 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, 29 kez rakip fileleri havalandırırken sadece 6 gol yedi.

FARKLI GALİBİYETLER
İki takım arasında en farklı galibiyetleri alan taraf da Trabzonspor oldu. Bordo-mavili takım, 1995-96 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakibini 7-1 mağlup etmişti. Karadeniz ekibi, geçen sezon Eskişehirspor'u sahasında 2-1, deplasmanda ise 5-2 yenmeyi başarmıştı.

MUHTEMEL 11
Trabzonspor, Eskişehirspor karşısına yarın kalede Onur, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Engin, Burak, Jaja ve Umut Bulut muhtemel ilk 11 ile çıkması bekleniyor.