Beşiktaş, Zirve Yarışında Bir Yara Daha Aldı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında kendi sahasında Konyaspor 2-2 berabere kalarak zirve yarışında bir yara daha aldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Konyaspor karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını, ancak son vuruşlarda başarılı olamadıklarını söyledi. Schuster, karşılaşma boyunca birçok gol şansı yakaladıklarını belirterek, "Ancak 3., 4. golleri atamadık ve sonrasında beraberlik golünü yedik. Çalıştık, çok çabaladık ama son vuruşları yapamadık ve maalesef bu skorla maçı bitirdik" dedi.
Alman teknik adam, ligde çok puan kaybettiklerinin ve şampiyonluk şanslarının azaldığının belirtilmesi üzerine, ''Bu konuda tek şey söyleyebilirim; şampiyona mayısta bitiyor" ifadelerini kullandı.
Schuster, Fatih Tekke'yi neden kadroya almadığı sorusuna ise "Fatih, şu anda fiziki olarak oynayacak durumda değil" yanıtını verdi. Alman teknik adam, rakip takımın oynadığı futbolu da eleştirerek, "Buraya geldiğimde rakiplerden 1960'ların futbolunu beklemiyordum. 2010'da böyle futbol oynanması beni de şaşırtıyor" diye konuştu.
Takımda eksik oyuncu bulunduğunda normal bir takım havasına girdiklerini ifade eden Schuster, "Quaresma'nın olmaması, Guti'nin olmaması, Bobo'nun sakatlığı bizi normal bir takım durumuna sokuyor. Bu da rakip takımlar için avantaj oluyor" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Rodrigo Tabata da Konyaspor karşısında ellerine geçirdikleri fırsatları değerlendiremediklerini, bu nedenle de puan kaybına uğradıklarını söyledi.

ZİYA DOĞAN: "SCHUSTER ANADOLU TAKIMLARININ HANGİ ŞARTLARDA MÜCADELE ETTİĞİNİ ÖĞRENİRSE İYİ OLUR"
Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise Beşiktaş karşısında önemli bir puan aldıklarını belirterek, Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Bernd Schuster'e tepki gösterdi. Doğan, "Schuster büyük bir kulübün teknik adamı. Polemik yapmak istemiyorum ama geçen yıl Diyarbakırspor'da Ziya Doğan 1.5 trilyon harcadı. Yabancılara ödenen ise 800 bin Euro'ydu. Schuster'e sormak lazım, bu parayla oyuncularının kramponlarını alabilir mi? Bizim hangi şartlarda nasıl çalıştığımızı biliyor mu? Biz hazıra konmuyoruz.
Burayı 'ağlama duvarı yapmak' istemiyorum ama hangi şartlarda mücadele ettiğimizi söylemek istiyorum. İki tane santrfor alsaydım, bugün bu takım 10 puan daha fazlasını alırdı. Schuster Türkiye'nin şartlarını bilmeyebilir, bundan sonraki maçlarda biraz Anadolu takımlarının hangi şartlarda mücadele ettiğini öğrenirse iyi olur" dedi.
Yönetim kuruluna 'İki ekstra santrfor alırsak başarılı oluruz' dediğini kaydeden Ziya Doğan, "Ancak bu oyuncuları da alamadık. Yine de takım oyununu iyi oynuyoruz. Futbol ruhunu sahaya iyi yansıtıyoruz. Buna rağmen zaman zaman şanssız maçlar kaybettik. Bugün rakibimizin oyuncu kalitesi belli. Seyircisi büyük avantaj. Bu şartlarda iyi motive olup kontrataklarla fazla sayıda pozisyona girdik. Galip de gelebilirdik, mağlup da olabilirdik ama önemli bir deplasmanda puan aldığımız için mutluyum" diye
konuştu.
Karşılaşmada iki gol atan Peter Grajciar, skordan memnun olduklarını kaydederek, "Bugün defans olarak da hücum olarak da iyiydik. Sırf defansı düşünen bir takım iki gol atamazdı. Bizim taktiğimiz kontrataklardı. Bunda da başarılı olduk" dedi.
Konyasporlu bir diğer oyuncu Serkan Şahin ise savunma olarak iyi futbol ortaya koyduklarını kaydederek, Beşiktaş'ın açıklarını değerlendirdiklerini söyledi.