Altay Son Dakikada Mağlup Oldu

Bank Asya 1. Lig'in 13. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Mersin İdmanYurdu ile karşılaşan Altay 2-1 mağlup oldu.

Maçtan sonra basın toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altay Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, iyi mücadele ettiklerini ama son bölümlerde oyun disiplininden koptuklarını belirterek, "Sahanın genelinde bu lig'de ki en iyi takımlardan biriyiz. Fakat ve ceza sahası içi ve kale ağzı bölgesinde istediklerimizi sahaya yansıtamıyoruz. Son vuruşları ve final paslarında sorun yaşıyoruz" diye konuştu.
Bireysel hataları en aza indirdiklerini söyleyen Demirbakan, "Hata değil fakat yanlış pozisyonlar verdik. Bulduğumuz pozisyonları değerlendirsek fark atabilirdik. Futbolcularım iyi mücadele etmesine rağmen maçın son anlarında oyun disiplininden koptular. Kazanmayı istemek güzel ama oyun disiplinini her zaman aklımızda bulundurmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Maç sonrasında Mehmet Şen'le aralarında ki diyaloga açıklık getiren Demirbakan, "Geçen hafta hakketmediğimiz penaltı pozisyonu ile ilgili oyuncularımı uyardım. Benim kitabım da hakemi kandırmak diye bir şey olamaz. Mehmet ikinci golden önce kendini yere atarak hakemi aldatmaya çalıştı. Hakemin devam kararı ile pozisyon dönüp kalemizde gol oldu. Kolaycılığa kaçan futbolcuyu sevmem, böyle futbolcuyla da çalışmam" diye konuştu.
Maç boyunca iyi bir futbol sergileyen Cenk Ahmet ise açıklamasına, "Geçen hafta kazandığımız maçın anlam kazanması için bugün bu maçı almalıydık" diyerek başladı. Cenk Ahmet, "Bugün iyi futbol oynadığımıza inanıyorum. Çok fazla pozisyon bulmamıza rağmen değerlendiremedik. Girdiğimiz pozisyonları gol olsa şimdi başka şeyler konuşuyor olurduk. Maçın sonlarına doğru kazanmak içeri yüklendik ama arka alanda açıklar verdik. Mersin İdman Yurdu bu durumu değerlendirerek galibiyet golünü attı. Kaybettiğimiz için
üzgünüz" diye konuştu.
Maçın sonlarına doğru oyuna giren Mehmet Sak ise açıklamasında, "Maçın genelinde iyi bir futbol sergiledik. Elimizden geleni yaptık. Beraberlik golünü bulduktan sonra daha fazla yüklenmek ve galibiyet golünü bulmak istedik ama başaramadık. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum" dedi.
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da yaptığı açıklamada, ilk yarı da Altay'ın daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu, ancak kendilerinin de savunma açısından iyi iş yaptıklarını söyledi. İkinci yarıda değişikliklerin de etkisiyle iyi bir oyun ortaya koyduklarını ifade eden Sağlam, "İlk golü attıktan sonra yakaladığımız pozisyonlarda final paslarını iyi yapabilseydik, oyunu koparabilirdik. Bu enteresan bir lig. Zor maçlar kolay, kolay maçlar zor kazanılıyor. Biz de tanımaya başlıyoruz. Ligde
küçük ayrıntıları hesap eden takımlar, sonuç anlamında üstünlük sağlıyorlar. Küçük kriterler, üç puanla ayrılmamıza neden oldu. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Fiziksel açıdan eksikliğimiz var. Yoğun maç trafiğinden bu açığımızı kapatamadık. Fiziksel olarak belli bir seviyeye ulaştıktan sonra bu gücümüzün daha da çıkacağız" şeklinde konuştu.
Mersin İdmanyurdu futbolcularından Fatih Şen de yaptığı açıklamada, "İyi mücadele ettik, Altay'ı mücadelesinden dolayı kutluyorum. ilerleyen haftalarda daha iyi olacağız" ifadelerini kullandı.
Bir diğer Mersin İdmanyurdu futbolcusu Erdal Güneş ise, "Kazandığımız için çok mutluyum, iki maç üst üste kazanmak önemliydi. Bunu başardık. Önümüzde ki haftalarda çok daha iyi olacağız" dedi.