Bursaspor Manchester United Maçından Notlar

Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubunda son sırada bulunan Bursaspor, Manchester United karşısına ilk puanını almak için çıktı

Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubunda son sırada bulunan Bursaspor, Manchester United karşısına ilk puanını almak için çıktı. Manchester United maçı nedeniyle Bursa'da yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Yeşil-beyazlı taraftarlar maç öncesi atkı şovlarıyla tribünleri renklendirdiler. Binlerce Yeşil-beyazlı taraftar maç öncesi aynı anda yeşil ve beyaz kartonlarla, "Bursa 1326" yazısını oluşturdular.
Bursasporlu taraftarlar, takımları sahaya çıktığında şampiyon tezahüratlarıyla stadyumu inletti. 45 dakika önce ısınmak için sahaya çıkan Yeşil-beyazlı oyuncular taraftarlar tarafından "İşte taraftar işte şampiyon" tezahüratlarıyla karşılandı. 23 bin civarında bilet satılırken, İngiltere'den gelen 500 kadar Manchester United taraftarı da takımlarını yalnız bırakmadılar.
Futbolcuları isimleriyle tek tek çağıran taraftarlar üçlü çektirdi. Polis, maçtan önce karaborsa bilet satışına karşı stadyum çevresinde tedbir aldı. Alkollü taraftarların maça girişlerine izin verilmedi.
Maç öncesi Manchester CEO'su David Gill, Yeşil-beyazlı takımın altyapı oyuncularının antrenman yaptığı ve geçtiğimiz günlerde yenilenen Vakıfköy Tesisleri'ni gezip Bursaspor ile işbirliği yapacaklarını kaydetti. Gill, "Biz altyapıya çok önem veriyoruz. Bursaspor'un da altyapıya çok önem verdiğini gördük. Bundan sonra işbirliği yapacağız" dedi.
Maça 29'u yabancı 250 gazeteci akredite oldu. Bugüne kadar Avrupa kupalarında 26 gol atan Yeşil-beyazlı takımın, Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü atan oyuncusu ise tarihe geçecek. Yeşil-beyazlı ekip, daha önce kendi sahasında Valencia'ya 4-0, deplasmanda da Glasgow Rangers ve Manchester United'a 1-0 yenilmişti.
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Batalla ve Hüseyin'e ilk 18'de, Ozan İpek'e ise ilk 11'de yer vermedi. Sercan ve Volkan ikilisi ise Sağlam'ın bu maçta gol silahları olacak.
Bursaspor'un ilk 11'i şu şekilde gerçekleşti: "Ivankov, Ali, Ömer, İbrahim, Vederson, Volkan, Svensson, Insua, Ergic, Turgay, Sercan "
Manchester United'ın kadrosu ise şöyle: "Van der Sar, Evra, Smalling, Vidic, Rafael, Fletcher, Obertan, Carrick, Scholes, Nani, Berbatov"