Steven Gerrard 1 ay sahalardan uzak kalacak

Çarşamba gecesi oynanan Fransa maçında sakatlanan Liverpool kaptanı Steven Gerrard'ın bir ay sahalardan ayrı kalacağı açıklandı.

Çarşamba akşamı oynanan ve 2-1'lik skorla Fransa'nın lehine biten maçta sakatlanan İngiltere Milli Takımı ve Liverpool'un yıldız futbolcusu Steven Gerrard'dan kötü haber geldi.

Kulüp doktoru Peter Brukner'in Liverpoolfc.tv'ye yaptığı açıklamaya göre; dizardı kirişinden sakatlanan yıldız futbolcu, en az bir ay sahalardan uzak kalacak.

Liverpool cephesi doğal olarak üzgün, fakat aynı zamanda da İngiltere Milli Takımı teknik direktörü Fabio Capello'ya sinirli. Çünkü Capello'yla kulüp arasında yapılan anlaşmaya göre İtalyan teknik adam Gerrard'ı bir saatliğine sahada tutacaktı. Ama Gerrard'ın oyundan çıkışı sakatlığı yüzünden 85. dakikada oldu. Elbette resmi bir anlaşma yapılmadı fakat bu Liverpoollular'ı sakinleştirmeye yetmedi. Taraftarlar forumlarda ve Twitter'da Capello'ya ateş püskürüyor ve kulübün FA'e dava açması gerektiğini söylüyorlar.

Capello konuyla alakalı "Ben onlara (Liverpoollu yetkililer) mümkün olduğu takdirde Gerrard'ın bir saatliğine oynayabileceğini söyledim. Barry ve Ferdinand sakatlandıktan sonra sahada tecrübeli bir oyuncuya daha ihtiyacım vardı." ifadelerini kullandı. İtalyan hoca sözlerine "Bir oyuncunun milli takımında ne kadar oynayacağına onlar karar veremez" diyerek, kararının arkasında durdu ve özür dilemedi.

Liverpool Premier Lig'de 16 puanla 11. sırada bulunuyor.