Konyaspor, Beşiktaş'a Puan İçin Gidiyor

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Beşiktaş maçından puan ya da puanlarla döneceklerini, bunu başaracak güce sahip olduklarını söyledi.

Spor Toto Süper Ligin 13. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Konyaspor, rakibinden puan ya da puanlar almayı hedefliyor. Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, geride kalan 12 haftada takım olarak yaptıkları küçük hataların kendilerine pahalıya mal olduğunu belirtti. Bu hataları ortadan kaldırarak iyi sonuçlar almanın gayretinde olacaklarını dile getiren Ziya Doğan, Beşiktaş maçında iyi futbol oynayarak puan almak istediklerini
kaydederek, "Beşiktaş iyi bir takım. Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa Kupaları olmak üzere 3 ayrı kulvarda mücadele ediyor. Geniş bir kadroya sahip olmalarına rağmen yorgunluk yaşadıklarını görüyoruz. Geçen hafta deplasmanda aldıkları galibiyetle moral buldular. İçeride oynayacakları maçta seyirci avantajını da iyi kullanarak bizi yenmek isteyeceklerdir. Bizde puan ya da puanlar almak istiyoruz. Futbolda maç oynanmadan kazanılmıyor. Onun içinde biz sahaya çıkıp iyi mücadele ederek ve iyi futbol
oynayarak puanlarla dönmek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var. En azından alacağımız puanla önümüzdeki haftalara moral motivasyonumuzu iyi bir şekilde taşıyacağımızı düşünüyorum" dedi.
Konya'daki hazırlıklarını dün akşam basına ve taraftara kapalı olarak yaptığı antrenmanla tamamlayan yeşil beyazlılar bugün akşam uçağıyla İstanbul'a gidecek. Sakat Basem Abbas ile cezalı Mehmet Sedef dışında eksiği bulunmayan Konyaspor'un Beşiktaş karşısına kalede Orkun, Hakan, Adnan, Kere, Erdinç, Ramazan, Emre Toraman, Veli, Serkan, Tazemeta ve Peter Grajciar ile çıkması bekleniyor.
Konyaspor rakibi ile bugüne kadar lig tarihinde oynadığı 22 maçtan ikisini kazanırken, 14 maçta kazanan takım Beşiktaş oldu, 6 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı.
2005-2006 sezonunda deplasmanda 1-0 ve 2006-2007 sezonunda iç sahada 2-1'lik sonuçlarla rakibini mağlup eden Konyaspor, alınan her iki galibiyette Beşiktaş'a karşı iç sahada ve deplasmanda alınan ilk galibiyet olma özelliğini taşıyor. Konyaspor, oynanan 22 maçta 16 gol atarken, kalesinde 45 gol gördü. 1988-89 sezonunda oynanan ve 4-0, 2-1'lik sonuçlarla Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlanan maçlarla başlayan rekabette Konyaspor ile Beşiktaş 2 kez de Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldi. 2004-2005
sezonunda İstanbul'da oynanan maçta rakibini 3-1 yenerek tur atlayan yeşil beyazlılar, 2005-2006 sezonunda oynanan maçta ise iç sahada 1-1 berabere kaldı. İki takım son olarak 2008-2009 sezonunda karşı karşıya gelmiş, İstanbul'da maç 2-0 Beşiktaş'ın galibiyetiyle sona ererken, Konya'daki mücadele 0-0 beraber tamamlanmıştı.