Hazırlık karşılaşması: Hollanda 1-0 Türkiye

YENİ Milli Takım ilk hazırlık maçını Hollanda ile yaptı. Amsterdam Arena'da Hollanda'ya 1-0 mağlup olurken aklımızda büyük defans hatasıyla yediğimiz gol ve aynı devrede Umut ile Kazım Kazım'ın harcadığı pozisyonlar kaldı.

A Milli Futbol Takımımız özel maçta Amsterdam Arena'da Hollanda'ya konuk oldu. Karşılaşma 1-0 Hollanda üstünlüğü ile biterken maçın tek golünü 52'te Huntelaar kaydetti. Büyük bir defans hatasıyla yediğimiz gole karşın Hollanda kalesinde net 4 gol pozisyonumuz vardı ama sonuç istediğimiz gibi olmadı. Bu gece Portakal, Hollanda şanslıydı...

Hollanda ise bu galibiyetle 2010 yılı içindeki formunu sürdürdü. Hollanda bu yıl içinde oynadığı 17 maçın 15'ini kazanırken, sadece bir beraberlik ve bir yenilgi yaşadı. Yenilgiyi ise Hollanda 2010 Dünya Kupası finalinde İspanya'ya karşı almıştı.

SABRİ DEĞİŞİK BÖLGEDE

Hollanda kafilesine bir çok yeni ismi dahil eden hocamız Guus Hiddink maç içinde değişik bir 11 tercih etti. İsmail Köybaşı'nı sol beke, Gökhan Gönül'ü sağ beke yerleştiren deneyimli teknik adam Sabri Sarıoğlu'ndan değişik bir şekilde yararlanmayı düşündü. Öte yandan stoperde de ilk kez milli olan Kayserisporlu Serdar Kesimal kendine şans buldu. Sabri ise ilk kez milli takımda orta yuvarlakta görev aldı ve rakibi rahatsız eden serbest oyuncu olarak düşünüldü.

İYİ BAŞLADIK

Maça hızlı başlayan milli takımımız ilk tehlikesini ise Hollanda kalesinde 11. dakikada gerçekleştirdi. Nuri'nin iyi pasında Burak Yılmaz iki Hollanda defansından sıyrıldı, yayın üstünden ayak içi ile köşeyi bulmayı düşündü. Kaleci Stekelenburg topu son anda güçlükle önledi. Hollanda karşısında oyuna iyi girişimiz takıma moral olurken Hamit Altıntop, Umut Bulut, Burak Yılmaz ileri üçlü, Nuri, Selçuk, Sabri gerideki üçlü görünümündeydi.

MEŞALELER (!)

31'de Hollanda'daki gurbetçi taraftarlarımızın kale arkasından sahaya yolladıkları meşaleler sebebiyle oyun bir süre dururken ev sahibi ekip son 15 dakikada kendine geldi. 40'te Sneijder baraja çarpan frikiğinden sonra yaptığı vuruşu Volkan müthiş bir şekilde çıkartırken, rakipte Afellay zaman zaman defansımıza problem yarattı. İlk yarıda Sabri ise mevki tanımaksızın oyuna girişi ve Hiddink'in ilginç görevlendirilişiyle göz önüne gelen futbolcuların başındaydı.

Devre 0-0 eşitlik ile sona erdi.

İkinci yarıya Hollanda iki oyuncu değişikliği ile başladı. Robin van Persie, Jansenn, Wisgerhof oyuna girerken, Sneijder, Mathijsen ve Lens ikinci yarıda kadroda yoktu. İlk yarıya oranla ise ikinci yarıya etkin başlayamadık. 50'de van der Vaart'ın ceza sahasının solundan yaptığı vuruş Volkan'ın kontrolünde direk dibinden dışarı gitti.

İSMAİL'İN BÜYÜK HATASI

52'e İsmail Köybaşı ise rakibin yarı alandaki baskısında büyük bir hata ile topu kaptırınca hazırlıksız yakalanan ekibimiz gafil avlandı. Ceza sahası içine sarkan Huntelaar Madura tarafından önüne yollanan topun dibine girdi ve Hollanda'yı 1-0 öne geçirdi. İsmail'in yaptığı
hata büyüktü. Huntelaar attığı gol ile formunu da devam ettirdi. Hollanda forması altında son beş maçta da gol bulan Huntelaar'ın bu serisini Portakallarda en son 1974 yılında Johan Neeskens yapmıştı.

UMUTLANDIRACAKTI BİZİ UMUT!


İkinci yarıda ilk yarıya oranla tablo tamamen değişikti ama 60 ve 62. dakika aralığında gole çok yaklaştık. İlk pozisyonda Umut Bulut sol kanattan gelen ortada müthiş bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndermek istedi. Kaleci Stekelenburg kornere çeldi. Bu pozisyondan bir dakika sonra Servet Çetin uzak direkte Umut'a indirdi ama Umut topa karşılık veremedi ve dokunuşunda meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı.

Guus Hiddink'in oyuna ilk müdahalesi ise bu pozisyonların ardından 63'te oldu. Umut Bulut, Burak Yılmaz saha kenarına geldi. Kazım Kazım ile ilk kez milli olan Nurberng oyuncusu Mehmet Ekici oyuna dahil oldu. Hiddink Kazım'ı ileri uça yerleştirdi, Ekici ise ileri uçta sol bölgeye monte edildi. Bu arada 65'te oyun yine meşaleler sebebiyle bir süre durdu ve gurbetçileri Hamit Altıntop yatıştırdı.

KAZIM BOŞ KALEYE ATAMADI

1-0'ın da avantajıyla Hollanda 65. dakikadan sonra oyunda tempoyu minumum seviyede tutma ve sabırlı bir futbol sergilemeyi tercihe derken, milli oyuncularımız dakikalar geçtikçe rakip yarı alandaki sayısını artırdı. Umut'un 60-62 aralığında kaçırdığı iki pozisyondan sonra 76'da ise milli takımımız beraberliğe bir kez daha yaklaştı. Bu o kadar büyük bir yaklaşmaydı ki! Kazım Kazım uzak direkte Sabri'nin vuruşunda seken topu boş kaleye 5 meterelik mesafeden gönderemedi.

Maçın son bölümünde Engin Baytar ile Yekta Kurtuluş da karşılaşmaya dahil olurken, son anları istediğimiz gibi kullanamadık ve sahadan 1-0'lık yenilgi ile ayrıldık. Son dakikalarda Engin ile bir kez daha beraberliğe yaklaştık ama ceza sahası içindeki vuruş yine kalecide kaldı. Hollanda karşısında iyi mücadele ettik ama defansta kronikleşen "rakibe ikram" konusunu bu maçta da gerçekleştirdik...

MAÇTAN DAKİKALAR...


Ve karşılaşmada son düdük geldi.
92' Selçuk'un yerine Yiğit İncedemir oyunda.
91' Van Persie, Drenthe ile paslaşarak içeriye ortasını yaptı. Babel'in kafası auta çıktı. Ancak kalkan bayrak vr. Pozisyon ofsayt.
90' Karşılaşmada 3 dakika uzatma oynanacak.
89' Sağ kanatta Engin Baytar rakibini geçerek kaleye şutunu çekti ve kaleci Stekelenburg kurtardı... Savunmanın uzaklaştırmak istediği top yine Engin'in önünde kaldı. Engin topa dokunmak istedi ancak açıyı Stekelenburg iyi kapattı ve meşin yuvarlağı kontrol etti.
88' Karşılaşmada artık son dakikalara giriyotuz.
87' Huntelaar ve Maduro yerini Schaars ve Babel'e bıraktı.
87' Selçuk Afelaay'a yaptığı sert hareketin ardından sarı kartı gördü.
86' Engin Baytar sol kanatta topla buluştu. Arka direğe sert ortasını Gökhan Gönül ayak koydu ancak vuruşu istediği gibi değil.
85' Afelaay'ın pasında Huntelaar ceza sahasının içinde topla buluştu. Vuruşu etkisiz...
84' Yekta ilk kez milli forma ile sahadaki yerini almış oldu.
83' Hamit'in yerine Yekta oyunda.
81' Milli Takımımızda oyuna birazdan Yekta girecek.
80' Bir değişiklikte Hollanda'dan. Van der Vaart yerini Drenthe'ye bıraktı.
78' Hollanda takımında birazdan oyuna Drenthe girecek.
77' Kazım'ın ilerideki baskısı rakibi hataya zorluyor.
76' Hollanda takımı kendi yarı sahasında oyun kuruyor
74' Sağ kanattan yapılan orta.. Savunmamızda Serdar Huntelaar'dan önce topa müdehale etti.
73' Milli Takımımızda Sabri'nin yerine Engin Baytar oyunda.
72' Sabri'nin ceza sahası dışından çektiği şut savunmadan sekip Kazım'ın önünde kaldı. Kazım bomboş pozisyonda topu dışarı gönderdi.
70' İnanılmaz goller kaçırıyoruz.
68' Sabri'nin ara pasında Kazım topa hareketlendi. ancak Heitinga yine topa müdehale etti.
67' Sağ kanattan Gökhan'ın ortasını savunmadaHeitinga kafa ile uzaklaştırdı.
66' Umut'un çıkmasının ardından Kazım Kazım ileri uçta tek forvet olarak oynuyor.
65' Hollanda savunmasına yoğun baskımız sürüyor.
64' Oyun yeniden kısa süreli durdu. Hamit Altıntop tribünlere giderek taraftara uyarıda bulundu.
63' Bu arada sahaya bir kez daha meşale atıldı. Üzülerek izliyoruz...
62' Mehmet Ekici ilk kez Milli formamız ile sahada...
60' Umut ve Burak Yılmaz'ın yerine Mehmet Ekici ve Kazım Kazım oyunda...
60' Sağ kanattan yapılan ortayı Servet arka direğe indirdi. Müsait pozisyonda Umut topa dokundu ancak direk dibinden top dışarı çıktı. İnanılmaz pozisyonları değerlendiremiyoruz.
59' Nuri Şahin serbest vuruşu kullandı. Kale sahasu içinde Umut iyi yükselerek kafayı vurdu. Stekelenburg inanılmaz bir kurtarış yaptı. Korner kullanacak ay yıldızlı ekibimiz.
58' Van der Wiel'in İsmail'e faulünün ardından serbest vuruş kullanacak millilerimiz serbest vuruş kullanacak.
57' Ceza sahasına orta yapıldı. Arka direkte Van Persie'nin indirdiği topu uzaklaştıran isim Gökhan Gönül.
56' Ceza sahası önüne Selçuk'un uzun gönderdiği topa Umut yükseldi ancak top kalecide kaldı.
55' Burak ceza sahasının dışından şutunu çekti. Kaleci Stekelenburg köşede topu rahatça kontrol etti.
54' Savunmamızda üst üste hatalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kez sol çaprazda Van Persie topla buluştu. İçeri çevirmek istediği topu Servet kornere gönderdi.
53' İsmail'in sol kanatta kaptırdığı top sol kanattan ceza sahamıza geldi. Ceza sahasında bomboş pozisyonda Huntelaar kalecimiz Volkan'ın üzernden topu ağlarla buluşturdu.
52' Ve kalemizde golü görüyoruz.
49' Sol kanatta yapılan top kaybının ardından topla buluşan Huntelaar pasını Van der Vaart'a aktardı. Ceza sahasına girne Vaart'ın yerden şutu Volkan'ın kontrolünde dışarı çıktı.
48' Milli takımımız ikinci yarıya da yoğun presle başladı.
47' Sahaya ikinci kez bir meşale atıldı. Oyun kısa süreli durdu.
46' Hollanda'da Mathijse, Sneijder ve Lens'in yerine ikinci yarıda Van Persie, Wisgerhof ve Theo Janssen görev yapacak.
46' Ve karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.
D.A. İki takım oyuncular da sahaya geliyor.
D.A. Milil takımımızın yedek futbolcuları arasında Onur, Ersan, Engin Baytar, Orhan Gülle, Kazım Kazım, İbrahim Akın, Mehmet Ekici, Yekta, Yiğit İncedemir, Eren Aydın, İbrahim Öztürk, Nadir Çiftçi ve Ufuk Ceylan var.
D.A. Yedek futbolcular sahada ısınma hareketlerini yapıyor.
D.A. Mathijsen'in tedavisi devre arasında tamamlanacak. Dileriz önemli birşeyi yoktur. Bileğini kötü burktuğunu gözlemledik...
D.A. Karşılaşmanın hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğünü çaldı.
45' Mathijsen Umut ile çıktığı havatopu mücadelesinde bileğini burkarak sakatlık geçirdi. Sağlık elipleri oyunda.
45' İlk yarıda 1 dakika uzatma oynanacak.
44' Afelaay sol kanatta Gökhan'ı geçerek ceza sahasına girdi. Sağ ayağı ile şutunu çekti ancak top farklı şekilde dışarıda...
43' Sneijder'in ortasını Volkan kalesinden çıkarak kontrol etti.
42' Bu kez Sneijder sağ kanattan korner kullanacak. Ceza sahasının içi kalabalık.
41' Sol kanattn Van der Vaart serbest vuruş kullandı. Direk kaleye yönelen top Volkan'ın kontrolünde yan ağlarda kaldı.
40' Sabri savunmamızın çıkarmak istediği topu kafayla geri yolladı. Topu kontrol etmek isteyen Servet ile Huntelaar'ın mücadelesinde top millilerimizde kaldı.
39' Sneijder'in vuruşu barajdan döndü. Önünde kalan topa Sneijder gelişine vurdu. Volkan üzerine gelen topu çelmeyi başardı.
38' Topun başındaki isim Sneijder. Hakem henüz işaretini vermedi...
37' Van der Vaart ceza sahasının dışında Serdar'ın müdehalesi ile yerde kaldı. Atış Hollanda'nın. Tehlikeli bir nokta.
36' Gökhan Gönül sağ kanattan içeriye katetti. Ceza yayının önünde Sabri'nin önünde kalan top sol kanattaki İsmail'e açıldı... İsmail'in yerden ortasında Heitinga topu uzaklaştırdı.
35' İlk yarının son 10 dakikasına da golsüz girildi.
33' Bu arada Hollanda'nın koruduğu kalenin arkasında gurbetçilerimiz meşale yaktı. Bu maçın ardından federasyonumuza bir ceza gelebilir.
32' Korner kullanıldı. Ceza sahasına yapılan ortada Servet kafaya çıktı. Ancak Servet hava topuna çıkarken faul yaptı.
31' Sol kanattan İsmail ileriye etkili çıktı. Savunmanın müdehalesi ile top dışarı çıktı. Korner...
30' Bu atak Hollanda'nın karşılaşmanın başından bu yana geliştirdiği en etkili ataktı.
29' Afelaay'ın ceza sahası dışından çektiği şut yandan dışarı çıktı.
28' Mathijsen kalecisi Stekelenburg'a geri pas yaptı. Umut'un baskısına rağmen genç kaleci hatasız olarak topu uzaklaştırdı.
26' Burak ile Van der Wiel'in ikili mücadelesinde Hollandalı futbolcu yerde kaldı. Atış ev sahibi ekibin...
25' Orta alanın göbeğindeki iki isim Nuri ve Selçuk bu dakikaya kadar etkili oyunları ile göz dolduruyor.
24' Bu kez savunmadan Sabri Umut'a uzun oynadı. Hollanda savunması topu Stekelenburg'a bıraktı.
23' Selçuk ceza sahası önündeki Umut'u topla buluşturmak istedi. Ancak top hızlı. Kaleci Stekelenburg'da kaldı top.
22' Afelaay ceza sahasının dışında yerde kaldı. Karşılaşmanın Macar hakemi devam kararı verdi.
21' Heitinga sağ kanattan Lens'in önüne bırakmak istedi. Ancak İsmail'in müdehalesi başarılı. Taç atışı Hollanda'nın...
20' Hollanda'nın bu dakikaya kadarki en etkili futbolcusu Afelaay. Hollandalı futbolcu kritik ara pasları ile savunmamızın arkasına etkili toplar atıyor.
19' Millilerimiz kendi yarısahasında oyun kuruyor.
17' Selçuk Sneijder'e faul yaptı. Macar hakem Victor Kassai pozisyona yakın... Serbest vuruş Hollanda'nın.
16' Afelaay'ın ara pasında Lens sağ kanattan topa hareketlendi. Ceza sahası sağ çarazsından yaptığı orta savunmamızdan sekti. Sneijder'den önce ceza yayı üzerinde Nuri Şahin araya girdi ve topu Gökhan'a kazandırdı.
15' Hollanda takımı orta alandan serbest vuruş kullandı. Penaltı noktasına yönelen topa Servet kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direk dibinden kornere çıktı.
14' Lens sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. O bölgede hiçbir Hollandalı yok.
13' Selçuk korneri kullandı. Savunmada Maduro topu kafayla uzaklaştırdı.
12' Nuri Şahin Burak'ın önüne şık bir pas attı. Burak önündeki iki rakibini geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Burak ayağının içi ile topu köşeye gönderdi. Ancak Stekelenburg'un müdehalesi ile top kornere çıktı.
11' İnanılmaz bir pozisyon kaçtı. Burak pozisyonun kahramanı
10' Afelaay sol kanattan içeriye ortaladı. Kale shasına yönelen topu Volkan rahat bir şekilde kontrol etti.
9' Serdar Kesimal savunmadan ileriye oynadı. Umut Bulut kafayla indirdi ancak o bölgede hiçbir arkadaşı yok.
7' Selçuk içeriye sert ortaladı. Savunmada Mathijsen kafa ile uzaklaştırdı.
6' Nuri Şahin ceza sahası dışında yerde kaldı. Serbest vuruş Türkiye'nin. Topun başında Selçuk var...
5' Beklendiği gibi karşılaşmaya Umut Bulut tek forvet olarak başladı. Burak Yılmaz ve Sabri Umut'a destek veren diğer hücum elemanları.
4' Hollanda takımı kendi yarı sahasında çıkamadı bu dakikaya kadar. Yoğun pres yapıyor millilerimiz...
3' Nuri Şahin sol kanattan ileriye çıkan İsmail'e pasını aktardı. Ancak araya Heitinga girdi.
2' Hollanda kendi yarı sahasında oyun kuruyor.
1' Maça milli takımımız başladı.
KARŞILAŞMA BAŞLADI

İŞTE 11'LER

TÜRKİYE

1 Volkan Demirel
7 Gökhan Gönül
22 Sabri Sarıoğlu
2 Servet Çetin
4 Serdar Kesimal
3 İsmail Köybaşı
6 Hamit Altıntop
8 Selçuk İnan
20 Nuri Şahin
17 Burak Yılmaz
9 Umut Bulut
YEDEKLER
Onur Recep Kıvrak
Ufuk Ceylan
İbrahim Öztürk
Ersan Adem Gülüm
Eren Aydın
Yekta Kurtuluş
Engin Baytar
Yiğit İncedemir
Orhan Gülle
Mehmet Ekici
İbrahim Akın
Kazım Kazım
Nadir Çiftçi

HOLLANDA
1 Maarten Stekelenburg
2 Gregory van der Wiel
5 Erik Pieters
6 Hedwiges Maduro
3 John Heitinga
4 Joris Mathijsen
11 İbrahim Afellay
10 Wesley Sneijder
8 Rafael van der Vaart
7 Jeremain Lens
9 Klaas-Jan Huntelaar
YEDEKLER
Michel Vorm
Peter Wisgerhof
Royston Drenthe
Theo Janssen
Stijn Schaars
Babel
Robin van Persie