Mersin'de 'Zirve' Hesapları

Bank Asya 1. Lig'de 7 hafta aradan sonra galibiyetle tanışan Mersin İdman Yurdu, gözünü yeniden Zirve'ye dikti.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor karşılaşmasının kendileri açısından hiçte kolay geçmediğini ancak alınan 2-1'lik galibiyetin kendilerine adeta ilaç gibi geldiğini anlattı. 7 haftadan bu yana galip gelemediklerini, bu nedenle de söz konusu mücadelenin kendileri açısından "bir dönüm noktası" olduğunu hatırlatan Kahramanlı, rakipleri karşısında çok farklı bir sonuç alabileceklerini ancak son vuruşlarda etkili olamadıklarını dile getirdi.

Mersin İdman Yurdu Başkanı Kahramanlı, Burada önemli olan kazanmaktı ve bunu başarıp, Mersinlilere çifte bayram yaşattıklarını belirterek, "Elde edilen bu galibiyet bize moral verdiği gibi gelecek güzel günlere olan inancımızı da pekiştirdi. Her zaman ifade ettiğim gibi; lig henüz bitmiş değil ve biz hedeflerimizden de kopmuş değiliz. Önümüzde Altay ve Giresunspor ile oynayacağımız iki kritik maç var. Bu iki karşılaşmayı da kazanırsak, İlk 6 hedefine ulaşabilme noktasında çok büyük bir adım atmış
olacağız. Seriye devam etmek istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"ARTIK KURAL HATASI İLE İLGİLİ KARARI TFF VERECEK"
Teknik Direktör Nurullah Sağlam'ın kendilerine sunacağı rapor doğrultusunda devre arasında yolları ayıracakları isimleri belirleyecekleri gibi takıma dahil edilmesi planlanan isimlerle de görüşeceklerini anlatan Ali Kahramanlı, Ligin ikinci yarısında bambaşka bir Mersin İdman Yurdu'nun sahada olacağını ve hedefe de adım adım ilerleneceğine inandığını söyledi.
Tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın ışıklandırılması konusunda artık sona gelindiğini belirten Kahramanlı, bu konuda Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da devreye girmesiyle sorunun çözüldüğünü, 300 bin TL'lik bir kaynağın da Mersin'e aktarılarak, stadın ışıklandırılması işleminin bayramdan sonra resmen başlatılacağını açıkladı.
Ligin 4. haftasında Samsun'da oynanan Samsunspor-Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle mücadelenin ertelendiğini hatırlatan Kahramanlı, 3 Kasım'da oynanan erteleme müsabakasında da 'kural hatası' yapıldığını iddia etti. Kahramanlı, mücadelenin orta hakemi Serkan Koçak'ın, ikinci yarıya başlaması gereken takım Samsunspor ike Mersin İdman Yurdu'nu maça başlattığını ifade ederek, konuyla ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunduklarını ve artık
kararı Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) vereceğini de sözlerine ekledi.