İsveç Konyaspor'un Hedefi İsveç 1. Ligi

Bu sene İsveç 2. Ligi'nde top koşturacak olan İsveç Konyaspor'da hedef 1. Lig'e yükselmek. Geçen hafta yapılan kongreden sonra yönetim ilk basın toplantısını yaptı.

İsveç Konyaspor 2. Lig'e çıktıktan sonra aslen Konya-Kululu olan Fazıl Tütüncü tekrar başkanlığa seçildi. Bütün yönetim kurulu üyeleri Konyalılardan oluşuyor. Tütüncü, yaptığı açıklamada "Bildiğiniz gibi İsveç Konyaspor 3. Lig'den 2. Lig'e çıktı. Yönetim olarak amacımız 2. Lig'de şampiyon olup 1. Lig'e yükselmek. Yeni bir yönetim kurduk. Biz inanıyoruz ki başarıya ulaşacagız. Çalışmalara başladık, sponsorlarla devamlı görüşme halindeyiz" dedi.
Tütüncü, takımlarının 2. Lig'e yükselmesinin ardından İsveç'teki Türk spor kamuoyundan olumlu tepkiler aldıklarını ifade ederek, "İsveç'te taraftarlarımızdan büyük destek var. Bütçemizi hazırladık, mali rapor da belli oldu. Bu seneki giderimiz 150 bin, 200 bin Euro civarında olacak. Bu seneki giderlerimizi sponsorlardan elde edeceğiz" diye konuştu.
Fazıl Tütüncü, THY ve Türk Futbol Federasyonu'ndan destek beklediklerini kaydederek, "Türk Milli Takımı'na futbolcu yetiştirmek istiyoruz. Bu konuları THY yetkilileri ve Büyükelçimiz Zergün Korutürk'le görüşeceğiz" dedi.
Türkiye'de Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Konyaspor'la iletişime geçip geçmedikleri sorusu ile ilgili olarak Tütüncü, "Kendileriyle bazı görüşmeler yaptık. Fakat Konya Büyükşehir Belediyesi bize sıcak bakıyor. Bizim başarılarımızın Konya'nın tanıtılmasında etkili olacağına inanıyoruz. Belediye başkanı ile gelecek hafta bir toplantı yapacağız. İsveç'te futbol oynamak isteyen anavatandan gelecek futbolculara kapımız açık. Zira İsveç'te futbol sezonu yazın Türkiye'de de kışın oynanıyor. Kısa dinleme
sürecinden sonra futbolcu devamlı formda kalıyor" diyerek sözlerini tamamladı.