Galatasaray Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Galatasaray bu gün yöneticilerle bir yönetim kurulu toplantısı yaptı

Galatasaray bu gün yöneticilerle bir yönetim kurulu toplantısı yaptı. Toplantının ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Galatasaray Kulübü ikinci yöneticisi Mehmet Helvacı, herhangi bir istifa söz konusu olmadığını söyledi.
Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile bazı yöneticilerin yurt dışında tatilde olmasına rağmen Mecidiyeköy'de bulunan kulüp binasında gerçekleştirilen toplantıda, Mehmet Helvacı ile yöneticiler Cemal Özgörkey, Yalçın Orhon, İbrahim Çağlar, Hakan Üstünberk ve Vedat Eşkinat yer aldı. Toplantının ardından Galatasaray Kulübü ikinci yöneticisi Mehmet Helvacı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Galatasaray Kulübü ikinci yöneticisi Mehmet Helvacı, Herhangi bir istifanın söz konusu olmadığını ve görevlerinin başında olduğunu söyleyerek, "Haftaya salı günü gerçekleştireceğimiz toplantıda konuşulacak konuları tespit ettik. O gündemi oluşturduk. Muhtemelen toplantıyı da Florya'da yapmayı düşünüyoruz. Herhangi bir karar almaya gerek yok. Elimizde bazı veriler de yok. O verileri ancak bu hafta elde edeceğiz. Salı günü bayram olduğu için toplantımızı 1 gün öne aldık. Aşağı inmeden evvel de başkan Adnan
Polat'la telefonda görüştük. Toplantıda konuşulanların hepsini ilettik. Ne yapacağımızla ilgili, sizle konuşmamızda neler söyleyeceğimize varana kadar paylaştık" dedi.
Futbolla ilgili karar verebilmeleri için teknik heyetin raporuna ihtiyaç duyduklarını belirten Helvacı, "Bizim için esas önemli olan Hagi'nin bize vereceği rapordur. O rapor bize geldiğinde, haftaya salı günü muhtemelen gerekli değerlendirmeleri yapacağız" diye konuştu.
Başkan Adnan Polat, Yiğit Şardan, Işın Çelebi gibi bazı yöneticilerin İstanbul'da olmamasıyla birlikte, Murat Yalçındağ, Ali Haşhaş gibi yöneticilerin ise İstanbul'da olmasına rağmen toplantıya gelmemeleri konusunun ayrılık olarak yorumlanabileceği şeklindeki bir soru ise Helvacı, "Umarız böyle yorumlanmaz. Çünkü böyle bir depremin, çatırdamanın söz konusu olmadığını burada görüyorsunuz. Böyle bir yoruma yol açabilecek bir neden yok. Herhalde bu toplantıya gelmekten daha önemli işleri vardı ki
gelmediler. Müsait olan herkes bugün burada. Yurt dışında veya İstanbul dışında olanların gelmelerini beklemiyorduk ama yönetim kurulları tüzük çerçevesinde hareket eder ve toplanır" şeklinde konuştu.
Basında çıkan istifa söylentilerinin hepsinin asılsız olduğunu belirten Helvacı, "Bu bizim başkanın yokluğunda ilk toplantımız da değil. Daha evvel de yaptık. Bu kadar kötü sonuçlardan sonra tuhaf yorumlar çıkıyor ama doğru değil" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının Manisaspor maçının ardından kendisinin istifası ile ilgili soruya ise Helvacı, öyle bir şey söylemediğin ve şu anda görevlerinin başında olduklarını kaydetti.
Basın mensuplarının Galatasaray Sportif Direktörü Adnan Sezgin'in istifasını istediği yönünde bilgiler olduğu şeklindeki bir soruya ise Helvacı, "Bu konuda hiçbir şey söylemek istemiyorum. Yönetim kurulunun kendi içinde yaptığı görüşmelerdir. Herkesin aynı fikirde olması gerekmez. Farklı fikirler olabilir. Bir sürü kişinin orada olması da ortak aklı oluşturmak içindir. O orta akıl ne şekilde çıkarsa, diğerleri ona uyar" yanıtını verdi.
Son dönemde yaptığı bazı açıklamaların Adnan Polat'la aralarında sorun olduğu şeklinde şeklindeki soruya ise Helvacı, "Adnan Polat Galatasaray'ın başkanıdır ve Galatasaray Kulübü Başkanı ile hiçbir Galatasaraylı'nın sıkıntısı olamaz" şeklinde yanıtladı.