Beşiktaş, Ankara'dan Mutlu Dönüyor

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni her iki devrenin uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti ve galibiyet hasretine son verdi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, maçın hakemlerini eleştirerek, "İlk yarının son dakikasında hakemin verdiği penaltıyı değerlendirmek mümkün değil. Merkez Hakem Kurulu'ndaki değerli arkadaşlara sesleniyorum. Lütfen tek taraflı düşünen hakemlere görev vermeyin. Akşam televizyonlarda göreceğiz. Haksız bir penaltıydı. İkinci yarıda Gençlerbirliği oynadı ama Beşiktaş son dakikada golü buldu ve maçı kazandı. Beşiktaş'ı kutluyorum" dedi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, maçın ardından yaptığı açıklamada aldıkları galibiyetten mutlu olduklarını ifade ederek, "Baskın oynadığımız ilk yarının sonunda golü bulduk. Bu golle ikinci yarıya özgüvenimiz artmış bir şekilde girdik. İkinci yarıda biraz geriye çekilerek oynamayı planladık. Kontra atakla çıkmak istedik. Son dakikada bulduğumuz ikinci golün, iyi çalışmamız ve kontra atak düşüncemiz sonucunda geldiğini söyleyebilirim. Bu nedenle de mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ralf Zumdick ise penaltıdan yedikleri golün morallerini bozduğuna işaret ederek, "İlk yarıda sahada iyi bir mücadele vardı. Penaltı kararı takımın moralini bozdu. İkinci yarıda baskılı oynasak da golü bulamadık. Beşiktaş ise son dakikada ikinci golü buldu. En azından bir puan alabiliriz diye düşünüyorduk. Olmadı, üzgünüz. Önümüzde zor maçlarımız var. Aynı şekilde mücadele edip puanlar almaya çalışacağız" diye konuştu.
Zumdick, penaltı kararıyla ilgili bir soruya ise, "Hakemlere puan verecek biz değiliz. Bu değerlendirmeyi yapacak kişiler karşılaşmayı izlemiştir" şeklinde cevap verdi.
Beşiktaşlı oyuncular Hilbert ve Ersan, Gençlerbirliği karşısında iyi bir mücadelenin ardından sahadan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Kırmızı-siyahlı oyuncular Serkan Çalık ve Murat Kalkan, Beşiktaş karşısında başa baş bir mücadele ortaya koymalarına rağmen karşılaşmadan puansız ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.