Altay-giresunspor Maçının Ardından

Bank Asya 1. Lig'in 12. haftasında Altay, kendi sahasında Giresunspor'u 2-1 mağlup etti.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Altay Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Kazanmamız gereken bir maçtı ve üç puanı hak ederek aldık. Disiplinli takımların mücadelesi vardı. Kazanan biz olduk. Hakemin lehimize verdiği penaltı kararının doğru olmadığı inancındayım zaten onu da atamadık. Maçlardan sonra penaltımız verilmedi deniliyor. Ben bu konuda hiç beyanat vermedim. Profesyonel futbolda mazeret yoktur, iş üretilir. Biz de iyi
şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum, doğru futbol oynuyoruz. Futbolcularımız daha bilinçli ve mantıklı futbol oynamaya başladılar. Biz Türkiye genelinde olduğu gibi faul futbolu oynamak istemiyoruz. Kendi futbolumuzu sahaya yansıtmak istiyoruz. Umarım bu ileriki zamanlarda neticeye yansır" dedi.
Giresunspor'un güçlü ve puan cetvelinde bulunduğu yeri hak etmeyen bir takım olduğunu söyleyen Demirbakan, "Bugün net fırsatlar yakaladılar. Değerlendiremedikleri için şanslıyız onları mücadelelerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.
Altay'ın galibiyetinde önemli rol oynayan oyunculardan Cenk Ahmet ise, taraftarlara bayram hediyesini erken verdiklerini belirterek, "Bugün kazanmak için elimizden gelen mücadeleyi gösterdiğimize inanıyorum. İlk devre soyunma odasına gittiğimizde teknik direktörümüz bu maçı sabrederek kazanacağımızı söylemişti. Bizde maç boyunca sabrettik. Giresunspor beraberliği yakaladığında bile oyun disiplininden kopmadık. Son dakikaya kadar mücadele ettik ve kazandık. Bütün takım arkadaşlarımı ve mücadelesinden
dolayı Giresunspor'u tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Giresunspor Teknik Direktörü Bahri Kaya ise iki takımın da kazanmak için mücadele ettiğini, net gol pozisyonları bulduklarını ancak bunları değerlendiremediklerini söyledi. Maçın kırılma noktasının aleyhlerine verilen penaltı olduğunu ifade eden Kaya, "Haksız yere verilen penaltıya futbolcularımızın anlamsız itirazı maçın uzamasına neden oldu. Karar çok ağırdı. Oyuncularımın itirazı kararı değiştiremeyecek. Bunu düşünmeleri gerekiyordu. Ama tansiyonun yüksek olması onları da etkiledi. Kalecimizin
penaltıyı kurtarmasına rağmen itirazlar neticesinde on kişi kaldık. Uzatma bölümünde de gol yedik. Çok iyi mücadele ettik, beraberlik golünden sonra üstünlüğü sağlayabilecek hatta farkı arttırabilecek pozisyonlar yakaladık. Ancak talihsiz bir golle yenildik. Skor hariç, bizim adımıza her şey iyi geçti. Yediğimiz gol sahadan üzüntüyle ayrılmamıza sebep oldu. Talihsiz kayıplara rağmen iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim" şeklinde görüş bildirdi.
Kurtardığı birçok pozisyon sayesinde takımını ayakta tutan ve tartışmalı penaltı kararında da gol olmasına izin vermeyen Giresunspor kalecisi Fevzi Tuncay, "Hakem Tayfur Özkan'ın bu gece uyuyabileceğini düşünmüyorum. İlk yarı iki takımda orta saha mücadelesi verdi. İkinci yarı iki takımda daha çok pozisyonlar buldu. Penaltı verilen pozisyona kadar iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum" ifadelerlini kullandı.
Penaltı kararının bir hayli ağır olduğunu belirten Fevzi, "Kime sorarsanız sorun o pozisyon penaltı değildi. Hakem o dakikadan sonra oyunun hakimiyetini kaybetti ve sadece itirazdan bir Kırmızı kart çıkardı. Bu gece nasıl uyuyacak çok merak ediyorum. Altay takımını mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum" şeklinde görüş belirtti.
Öte yandan Giresunspor Başkanı Osman Çırak maç sonrasında bir hayli öfkeliydi. Başkan Çırak, "Birileri Giresunspor'u hedef seçmiş durumda ve hep üstümüze oynuyorlar" diye konuştu. Maçın ikinci yarısına kadar başa baş mücadele ettiklerini ve maçı çevirebilecek pozisyonlar bulduklarını bu sırada hakemin devreye girdiğini belirten Çırak, "İkinci yarıya hırslı bir şekilde çıktık. Oyuncularımız maçı çevirebilecek net pozisyonlar bulmaya başladı. Altayı sahasına hapsettiğimiz zamanlarda hakem yanlış düdükler
çalarak ataklarımızı kesti. Penaltı olarak değerlendirdiği pozisyonda Altay'lı yöneticiler bile şaşırdı. Bizi rahat bırakmıyorlarki futbolumuzu oynayalım" dedi.
Hakemi Eyyamcılıkla suçlayan Giresunspor Başkanı Osman Çalık, "Takımımız bulunduğu yeri haketmiyor ama üst üste her maçta bu tür hatalar yapılıyor. Bu duruma birileri dur demeli" şeklinde konuştu.
(FS-BÇ-BÇ-S)