Bursaspor İlk Yenilgisini Tattı

Zirve savaşında ilk mağlubiyetini tadan Bursaspor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor karşısında ilk yarıda 2-0 geriye düşmelerinin sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, "Trabzonspor üzerinde baskı kurduk ama ceza sahası içinde daha üretken olmalıydık" dedi

Zirve savaşında ilk mağlubiyetini tadan Bursaspor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor karşısında ilk yarıda 2-0 geriye düşmelerinin sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, "Trabzonspor üzerinde baskı kurduk ama ceza sahası içinde daha üretken olmalıydık" dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, zirve mücadelesi yapan iki takım arasındaki maçın gayet güzel geçtiğini belirtti. Ligde her takımın mağlup olabileceğine söyleyen Sağlam, kendilerinin de bunu ilk kez yaşadığını, bundan sonraki maçlardan iyi sonuçlar alamaya çalışacaklarını dile getirdi. Maçın başında yapılan iki bireysel hata da gol yediklerine ifade eden Sağlam, "İki bireysel hata bize çok pahalıya mal oldu. Maçın başında 2-0
geriye düştük. Trabzonspor iyi bir takım. Maçı dengelemek kolay olmadı. Pozisyonlar üretmeye çalıştık, rakip üzerinde baskı oluşturduk. Oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele sevindirici. İyi bir karşılaşma oynadık. Oyuncularımıza fazla kızamıyorum sadece, rakip ceza sahası içinde daha fazla üretken olmalıydık. Bunu yapamadık. Trabzonspor'u tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Hakem Bülent Yıldırım'ın verdiği kararları eleştiren Sağlam, iki pozisyonun kafasına takıldığını belirterek, bu iki pozisyonun izahının yapılması gerektiğini söyledi. Sağlam, "Bir kere İbrahim Öztürk'ün omzundan çekilmesine ikinci sarı kartı Bülent Yıldırım niye veremedi? Onu merak edemiyorum. Karabük maçında Bünyamin Gezer bize ceza sahası içinde formadan çekilmeye çok rahat penaltı verdi. Bugün Trabzonspor maçında oyuncunun omuzlarına basarak yükselmesi penaltı mıydı? Onu merak ediyorum. İki tane maçın
kaderine etki edecek pozisyonda hakemin haklı olduğunu duymak isterim. Bu iki pozisyon çok netti ki, İnşallah bizi tatmin edecek şekilde izah ederler" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Takımda uzun süredir düşüş var, bunu neye bağlıyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Sağlam, "Oyunları sonuç itibariyle değerlendirmek istiyoruz. Bundan önceki bütün maçlarımız hep rahat kazanacağımız maçlardı. O tür kayıpları çok düşünmüyoruz. Bugün yaptığımız iki hata var ki onları yapmamamız gerekiyor. Fiziksel düşüş olduğunu kimse söyleyemez. Rakibe bu kadar baskı yapabiliyorsanız, bu kadar ilerde gol arıyorsanız, fiziksel düşüşü kabul etmiyorum. (Bu da kaçar mı?) dediğimiz bir pozisyon
yoktu. Ama Trabzonspor da iyi kapandı. Oyunun büyük bir bölümü rakip alanda geçti ama gol atamadık" cevabını verdi.
Yeşil-beyazlı takımın golcü oyuncusu Sercan Yıldırım, çok üzgün olduklarını kaydederek, "Skor açısından kötü bir maçtı. İlk ayrı iki gol yemeseydik, belki skor farklı olabilirdi. Hakemin bazı kararları yanlıştı. Biz de takım olarak hiç bu kadar hakeme tepki göstermemiştik. Hakemlerin daha dikkatli olmasını istiyoruz. İkinci yarı yüklendik ama bir türlü gol bulamadık. Değişmeli oynadık. İlk yarı iyi başladım, iyi de oynadım ama gol atamadık. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Liderlik şansınız hala
devam ediyor. Yeniden zirveye yükselmek istiyoruz. Bu maç liderlik maçıydı ve bir anlamda şampiyonluk maçıydı. Son beş maçta oyuna kötü başladık, ama ikinci yarı daha iyi bir Bursaspor oluyor. Bunun sıkıntısını bu kez çekmek istemiyorduk. Ama yapamadık" dedi.
Bursasporlu Ozan İpek ise maçı şöyle değerlendirdi: "Bence oyuna gollerin haricinde iyi başladık. Çok basit goller yedik. Bize yakışmadı. Daha sonra gayet iyi baskı uyguladık. Maçın genelinde biz üstün oynadık ama gol bulamadık. Gol sıkıntısı şu ara çekiyoruz. Pozisyonu değerlendiremiyoruz. Atamıyoruz, pozisyona da giriyoruz ama şu ara bir sıkıntı var. Ama bu sistemden kaynaklanmıyor."

GÜNEŞ: "RAKİP SAHAYA DAHA AZ GİTTİK AMA ETKİLİ GİTTİK"
Ligin zirvesindeki Bordo-mavili takımın teknik direktörü Şenol Güneş ise Bursaspor'a karşı zorlu maçı pozisyon vermeden kazandıklarını söyledi. Bursaspor'un iyi oyunculardan kurulu, hocası, yönetimi, seyircisi ile gayet başarılı olduğun belirten Güneş, "Ambiyansı beğendim. Ama biz de iyi bir takımız. Önde basmaya çalıştık. Golde erken geldi. Ondan sonra böyle oynamaya çalıştık. Rakibe hiç pozisyon vermeden maçı bitirdik. Daha akıcı bir futbol oynayamadık. Çünkü o tür oyuncularımız yoktu. Rakip oyuna daha
hakim göründü. Rakip sahaya daha az gittik ama etkili gittik" dedi.
Bursapor'un kısa zamanda çok büyük tarihi başarılar elde ettiğini kaydeden Güneş, "Böyle bir başarıda camia çok daha olumsuz etkilenebilirdi. Oysa iyi götürdüler. Çok kısa sürede toparlanarak tekrar yarışın içinde olacaklarını düşünüyorum. Çünkü çok geniş kadrosu var. Şu anda biz birinci olduğumuz için (En iyi biziz) denir ama ben öyle bakmıyorum. Şu an Bursaspor, biz ve Kayserispor bence çok iyi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ise köklü takımlar" diye konuştu.
Güneş, büyük takımları yenmelerinin şampiyonluğu garantileyip garantilemediği yönündeki bir soruya, "Her büyüğü yenmemiz şampiyon olmamızın garantisi değil" cevabını verdi. Jaja ile ilgili değerlendirmesi sorulan Güneş, "Jaja oyuna tam katılamıyor. Oyuna daha çok katılması gerekiyor. Kesik kesik oynuyor. Jaja'nın daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu yeteneğe sahip" dedi.
Bir gazetecinin, "Engin'in taraftarları tahrik etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise Güneş, "Olayı görmedim ama üzüldüm. Cenazenin olduğu yerde düğün yapılmaz. Hassas olmak lazım. Biz oyuncumuzu uyarırız. Karşı taraf üzgünken ne gerek var. Zaten Engin'i uyararak gidiyoruz, bakalım hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, galibiyet için geldiklerini ve galip geldiklerini belirterek, "Liderliğimizi koruyoruz. Bursaspor da çok iyi mücadele etti. Bizim takımımız daha iyi pas yapan, daha iyi pozisyonlara giren bir takım. Bugün Bursaspor'u yendiğimiz için çok mutluyum. Mili takıma çağrıldığım için de. İnşallah kalıcı olurum" dedi.
Bordo-mavili takımın genç oyuncusu Ferhat Öztorun da lider döndüklerini için mutlu olduklarını söyledi.