Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-beşiktaş Maçının Ardından

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 1

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 1. hafta maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, sahasında konuk ettiği Turkcell Süper Lig'in güçlü takımlarından Beşiktaş'ı ilk yarıda Eren'in attığı golle 1-0 yendi.
Maç sonu basın toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın, Beşiktaş Süper Lig'de başarılar elde etmiş, Avrupa'da da UEFA Ligi'nde olan çok iyi bir takım olduğunu söyledi. Genç oyunculardan oluşan bir takım olduklarını ifade eden Erol Azgın, "Kimse mağlup olmak istemez. Onlardan sahaya çıkıp ellerinden gelen çabayı göstermelerini istedim. Sahaya kazanmak için çıktık. Zaman zaman yoruldular. Pozisyon verdik. Bunun yanı sıra pozisyonda aldık. Sonuçta 1-0 galip
geldik" dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un Türk futboluna futbolcu sunmak için oluşmuş bir takım olduğunu dile getiren Azgın, "Ben futbolcu arkadaşlarımı kupada aldıkları 3 puandan dolayı kutluyorum. Adana ve Samsun'dan sonra bu 3'ncü kupa maçımız. 3'ünde de değişik oyuncularla çıktık. Beşiktaş altyapısından gelen ve daha önce kadroya giremeyen Erkam'a da şans verdik. Beşiktaş bizi Avrupa Ligi'nde de temsil ediyor. Ama özellikle Türkiye'de oynadığı maçlarda bir düşüş var. Bana göre biz de ondan
faydalandık diye düşünüyorum. Güçlü bir ekip ister istemez zorlanıyorsunuz. Beşiktaş için kalkıp bir analiz yapmadık. Hafta içi maçımız da var. En son Kasımpaşa maçını izlemiştik. Özel bir çalışma yapmadık. Yapabildiklerimizin en iyisini yapmak için çıktık. Yaptıklarınızın en iyisini yaparsanız skor kendiliğinden gelir. Kazandığı için arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular Cihan Can ve golü atan Eren Özen de Beşiktaş gibi güçlü bir rakip karşısında galip geldikleri için mutlu olduklarını belirtti.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Shuster ise, maça iyi başladıklarını, iyi şanslar bulduklarını ifade etti. Shuster, "Son maçlarda yaptığımız gibi bu maçta da rakibe biz pozisyonları verdik. Gol de attırdık. Son maçlarda en büyük eksikliğimiz bu. Kaleye fazla gitmiyoruz. Gol atamadığımız için sıkıntılar yaşıyoruz. Bu da bizi ele veriyor. Beşiktaş'ın bütün tarihini bilmiyorum. Zaman zaman böyle dönemleri olmuştur. Ben de o dönemlerinden birine denk geldim" şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Shuster bir gazetecinin sorusu üzerine, "İkinci lig takımları birinci lig takımlarını Dünya'nın her yerinde yenebiliyor. Benim düşündüğüm noktada rakip kaleye çok rahat girmemiz herhalde futbolcuların üzerinde ikinci yarı daha iyi yaparız diye bir düşünce var. Gol atamadık. Bugün de bu sorunlardan birini yaşadık. Bu maçta oynamayan sadece iki futbolcu vardı. Bunlardan daha önemlisi takımın her geçen gün iyiye gitmesi gerekirken daha kötüye gidiyor Son maça
bakarsanız daha kötüye gittiğini görürsünüz" yanıtını verdi.
Beşiktaş'ın genç kalecisi Cenk ve golcü futbolcu Holosko da yaptıkları açıklamada mağlup oldukları için üzgün olduklarını kaydettiler.