Beşiktaş Gaziantep BŞB'ye 1-0 mağlup oldu

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda Gaziantep BŞB Beşiktaş ile karşılaştı. Ev sahibi Gaziantep BŞB Beşiktaş'ı 26 dakikada Eren'in uzaktan golü ile 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu maçında Bank Asya 1. Lig ekiplerinden gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kamil Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 1-0 kazanarak sürpriz bir sonuca imza attı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a galibiyeti getiren golü 26. dakikada Eren Özcan kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'na 3 puanla başlarken; son dönemde kötü sonuçlar alan Beşiktaş ise ilk maçında puan çıkartamamış odlu.

SCHUSTER'DEN İDEALE YAKIN 11'İ!

Beşiktaş, Gaziantep Büyühşehir Belediyespor karşısında maça ideal 11'ine yakın bir kadroyla sahaya çıktı. Teknik direktör Bernd Schuster, kalede sakatlıktan kurtulan Cenk Gönen'e forma verirken; savunmada Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı görev yaptı. Orta sahayı tamamen değiştiren Alman teknik adam, Ernst, Aurelio ve Guti'nin yerine Fink, Necip ve Tabata'yı sahaya sürdü. Ricardo Quaresma'yı da ilk 11'de başlatan Schuster, ileride Bobo-Nihat'a görev verdi. Ev sahibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da ise en golcü isim Serdar Deliktaş maça yedek kulübesinde başladı.

İLK DAKİKALARDA QUARESMA RÜZGARI!

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Beşiktaş hızlı başladı. Ricardo Quaresma'nın ilk dakikalarda sağ kanatta etkili futbolu siyah-beyazlı takımı çok çabuk rakip kaleye götürdü. İlk yarının 5. dakikasında Bobo'nun kafa vuruşunda gole yaklaşan Beşiktaş, 17. dakikada ise Portekizli yıldız kaleci Kazım ile karşı karşıya kaldığı durumda topu dışarı atarak önemli bir fırsattan yararlanmadı.

EREN ÖZCAN'DAN ŞIK BİR GOL!

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş karşısında kontrollü bir görüntü sergilerken; kontrataklara rakip kalede gol aradı. Ev sahibi ekip zaman zaman Beşiktaş savunmasının arkasına atılan derin toplarda atak geliştiriken; 26. dakikada öne geçmeyi de başardı. Mücadelenin bu dakikasında ceza sahası dışından Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştıramayınca; Eren Özcan'ın yaptığı şık bir vuruş kaleci Cenk'in bakışları arasında ağlarla buluştu.

GOL PLANLARI BOZDU!

Beşiktaş neredeyse tam kadro denebilecek bir 11'le saha çıkmasına rağmen kalesinde golü görünce oyunda istenilen etkisini kuramadı. Siyah-beyazlı takım golden sonra savunmasında zaman zaman daha çok açıklar verirken; hücum hattında da girdiği pozisyonlarda golü bulamadı. Ve ilk 45 dakikada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a cevap veremeyince, soyunma odasına mağlup gitti.

BEŞİKTAŞ GOL ARIYOR, GAZİANETEP B.B. AÇIK VERMİYOR!

İkinci yarı Beşiktaş gol ve golelr bulabilmek için Gazianetp Büyükşehir Belediyespor kalesien ilk düdükle birlikte yüklenmeye başladı. Savunmasını orta sahaya karak çıkaran siyah-beyazlı ekip, Quaresma ile ataklarına yöne vermeye çalıştı. Quaresma, kalabalık savunmayı aşmakta zorlanırken; Tabata ve Necip takım arkadaşlarına destek vermeye çalıştı. gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise savunmanın bu denli ileriye çıkmasından yararlanmak için oyuna süratli golcüsü Sedar'ı aldı. Beşiktaş'ta ise sakatlanan Nihat yerini genç oyuncu Onur Bayramoğlu'na bıraktı.

QUARESMA'NIN ÜSTÜN ÇABASI!

Beşiktaş gol için oyunu ikinci yarıda tek kaleye çevirirken; Gaziantep Büyükşehir Belediyespor güçlü rakibi karşısında ileriye çıkmakta oldukça zorlandı. Siyah-beyazlılar İsmail ve Hilbert'in de kanatlardan desteğiyle ataklarını geliştirirken; Quaresma ceza sahası çevresi yakınlarında oynadı. Karşılaşmanın 71. dakikasında ceza sahasında topu ayağına alıp kaleye vuran Portekizli'nin şutunu kaleci Kazım iyi bir refleksle tokatlyarak gole izin vermedi.

SCHUSTER ORTA ALANI DEĞİŞTİRDİ!

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster beklenen gol gelmeyince iki oyuncu değişikliği daha yaparak; oyuna müdahalede bulundu. Alman teknik adam, ataklara pek fazla katkı da bulunamayan Necip ve Tabata'yı kenara alırken; Yusuf Şimşek ile Filip Holosko'yu sahaya sürdü. Necip çıktıktan sonra, orta sahanın ortasında Onur ile Fink görev yaparken; Yusuf hücuma destek verdi.

AYNI DAKİKADA KARŞILIKLIK KAÇAN GOLLER!

Mücadelede orta sahaların çabuk geçilmeye başladığı anlarda ilk ciddi fırsatı Gazianetp Büyühşehri Belediyespor kaçırdı. Maçın 78. dakikasında oyuna sonrada giren Sedar karşı karşıya durumda topu kaleci Cenk'in üzerine nişanladı. Aynı dakikada Hilbert'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Quaresma vuruşunu yapmakta gecikince, savunma araya girdi ve gole izin vermedi.

Mücadelenin geri kalan kısmında Beşiktaş daha atak gibi gözüksede, beraberlik golünü bulamadı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise attığı tek golü iyi koruyarak, 90 dakikanın son düdüğüyle birlikte güçlü rakibinden 3 puanı almayı başarmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ SONA ERDİ

90' Maçta 4 dakika uzatma oynanacak.
90' Son dakikalarda Beşiktaşlı futbolcuların sinirleri iyice gerildi. Sarı kartlar havada uçuşuyor.
90' Bir sarı kart da İ. Toraman'a...
90' Bu kez İsmail Buğra'ya yağptığı sert hareketin ardından sarı kartı gördü.
90' Yusuf rakibine yaptığı sert hareketin ardından sarı kart gördü.
89' Quaresma serbest vuruşu kullandı. Kafalardan seken top kornere çıktı.
88' Quaresma düdükten önce serbest vuruşu kullandığı için sarı kart gördü.
87' Recep İsmail'i sert bir müdehale ile yere düşürdü. Serbest vuruş Beşiktaş'ın.
86' Gaziantep BŞB'de Uğur'un yerine Ferit oyunda.
85' Gaziantep BŞB'de Buğra sakatlık geçiren Erkam'ın yerine oyunda.
83' Querasma içeri ortaladı. Gaziantep BŞB spor oyuncuları topu uzaklaştırdı.
82' Erkam'ın bir sakatlığı var. Tedavisi için oyun alanı dışına alındı.
81' Holosko sağ kanattan içeriye etkili bir orta yaptı. Quaresma üzerine gelen topa kafayı vurdu. Ancak top kaleci Kazım'ın üzerine gitti.
79' Querasma 6 pasın içinde Kazım ile karşı karşıya geldi. Erkan müthiş bir zamanlama ile topun önüne geçerek golü önledi.
76' Holosko sağ kanatta yerden içeriye çevirdi. Bobo'dan önce Erkam kritik bir müdehale ile rakibine gol şansı vermedi.
75' Beşiktaş sağ kanattan Yusuf sol kanattan korneri kullandı. Savunmadan seken top Quaresma'nın önünde kaldı. Quaresma'nın uzun mesafeli şutu farklı şekilde dışarı çıktı.
74' Beşiktaş'ta Necip ve Tabata'nın yerine Holosko ve Yusuf oyunda...
72' Necip orta alandan takımını hızlı hücuma çıkardı. Bobo'ya pası... Ancak top çok hızlı..
71' Sol çaprazda topla buluşan Quaresma dar açıdan kaleye vurdu. Kazım üzerine gelen topu inanılmaz bir refleksle kornere tokatladı.
70' Beşiktaş'ta oyuna birazdan Holosko ve Yusuf girecek.
69' Hilbert savunmanın arkasına sarkmaya çalışan Tabata'yı kaçırmak istedi. Ancak pası hızlı. Kaleci Kazım'da kaldı top...
68' Sağ kanattan yapılan orta arka direkte Quaresma'nın önünde kaldı. Quaresma bekletmeden kaleye vurdu ancak top savunmadan sekerek Tabata'nın önüne kaldı. Tabata'nın ofsaytta olduğunu belirtti karşılaşmanın hakemi...
63' Gaziantep BŞB'de oyuncu değişikliği Kenan kenara alınırken Serdar oyuna dahil oldu. 
62' Querasma uzaktan sert vurdu. Top farklı şekilde dışarı çıktı.
60' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği Nihat'ın yerine Onur oyuna dahil oldu.
57' Tabata, Nihat'ı derin pasla kaçırdı. Fakat Nihat'ın kasığında çekme oldu ve Schuster'e beni değişirin dedi.
53' Tabata sağ kanattan içeriye ortaladı. Kafalardan seken top ceza sahasının dışına açıldı. Hızlı hücum şansı Gaziantep BŞB. için.
49' Querasma sol kanattan içeri girdi vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
47' Hilbert sağ kanattan ortaladı. Kaleci Kazım kale direği önünde topa sahip oldu.
46' Her iki takımda ilk yarıdaki 11'leri ile sahadalar.
46' İkinci yarı ev sahibi Gaziantep BŞB'nin başlama vuruşu ile başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

45' İlk yarıda son düdük çaldı.
43' Gaziantep BŞB takım oyunu oynayarak göz doldurmaya devam ediyor.
42' Tabata ortaladı Uğur topu kafa ile uzaklaştırdı.
41' Bobo sağ çaprazdan sert vurdu. Hakan'a çarpan top kornere çıktı.
40' Gaziantep BŞB Beşiktaş savunmasının arasına attığı toplar ile çok etkili oyun oynuyor.
39' Ramazan sağ kanattan içeri girdi. Dışarı çıkardığı topu Beşiktaş savunması önledi.
37' Uğur Recep'i defansın arkasına çok iyi kaçırdı. Kaleci Cenk tehlikeyi sezerek kalesini terketti ve topu uzaklaştırmasını bildi.
34' Nihat içeri ortaladı. Müsait pozisyonda Toroman topu dışarı attı.
32' Bobo sağ çaprazdan sert vurdu. Cihan'a çarpan top kornere çıktı.
27' Kaleyi karşıdan gören yerden Gaziantep BŞB'li Eren şok şık bir vuruş ile takımını 1-0 öne geçirdi.
26' GOLL GOLL Eren
24' Beşiktaş etkisini giderek arttırıyor.
23' Tabata içeri ortaladı İsmail'den kafa vuruşu top Kazım'da kaldı.
22' Quaresma Hilbert'e etkili bir pas gönderdi. Alman futbolcu yerden içeri çevirdi. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.
17' Necip sağ kanatta Querasma'ya çok şık bir pas attı. Querasma kaleci Kazım ile karşı karşıya kaldı. Şutunda top az farkla dışarı çıktı. Maçın en tehlikeli pozisyonu olarak kaydedildi.
13' Querasma içeri doğru girdi Gaziantep BŞB defansı dikkatli bir şekilde topu kornere attı. Tabata'nın ortasına yükselen Toroman kaleci Kazım'a faul yaptı.
10' Gaziantep BŞB takımı iyi bir alan savunması yaparak ilerde baskısını arttırıyor.
7' İsmail sol kanattan içeri seri adımlarla ilerledi. Gaziantep BŞB defansı yatarak topun dışarı çıkmasını sağladı.
4' İlker Meral oyunu durdurdu. Kolundaki cihazda sorun yaşayan Meral cihazın yapılması için kenara geldi.
3' Maçın ilk tehlikeli arağı'nı Beşiktaş gerçekleştirdi. Quresma'nın sağ kanattan ortasında Bobo kafa vurdu. Top kaleci Kazım'da kaldı.
1' Maç Beşiktaş'ın vuruşu ile başladı.
0' Maça Beşiktaş başlayacak.
0' 1 dakikalık saygı duruşu.
0' Ve İstikal Marşımız
0' Her iki takımda sahadaki yerlerini aldılar...
0' Fatih Tekke ilk 18'e alınmadı.
0' Beşiktaş takımı ideal 11'ine yakın bir kadro ile sahada yer alıyor

GAZİANTEP BŞB BEŞİKTAŞ MAÇI İLK 11'LER

GAZİANTEP BŞB

Kazım 
Erkam 
Cihan 
Hakan 
Osman 
Ramazan 
Mustafa 
Kenan 
Eren 
Uğur 
Recep

BEŞİKTAŞ

Cenk Gönen
İsmail
İbrahim Toraman
Ersan
Hilbert
Fink
Necip
Tabata
Ricardo Quaresma
Nihat
Bobo

Stat: Kamil Ocak
Saat: 20.00
Hakem: İlker Meral
Yayın: TRT 1

GAZİANTEP CEPHESİ

Ev sahibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Bank Asya 1. Lig’de fırtına gibi esiyor. Geride kalan 11 haftada 5 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Gaziantep ekibi, Spor Toto Süper Lig’e göz kırpıyor.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Mersin İdman Yurdu’yla oynadığı play-off maçında aldığı 3-0’lık galibiyetle Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplarda mücadele etme hakkı kazanan Beşiktaş; Trabzonspor, Manisaspor, Konya Torku Şekerspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile bir üst tur mücadelesi verecek.

Gaziantep deplasmanı öncesi Fatih Tekke ve Bernd Schuster arasında gerginlik de su yüzüne çıktı. Sakat oyuncuların çokluğuna rağmen tecrübeli golcüyü kadroya almayan Alman teknik adam, Tekke’yi takımında görmek istemediğinin sinyallerini verdi.