Sağlam, Kötü Futbol İçin Özür Diledi

Türkiye Ziraat Kupası'ndaki ilk maçında Kırıkhanspor ile berabere kalan Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Bugün kötü oynadık demek iltifat olur

Türkiye Ziraat Kupası'ndaki ilk maçında Kırıkhanspor ile berabere kalan Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Bugün kötü oynadık demek iltifat olur. Taraftarlarımızdan, galibiyet alamadığımız için değil, ortaya koyulan bu kötü futbol için özür dilerim" dedi.
Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Kırıkhanspor ile 1-1 berabere kalarak, iki puan kaptıran Bursaspor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam maç sonundaki yaptığı açıklamada, Kırıkhanspor'u iyi niyetli futbolundan ve mücadelesinden dolayı tebrik etti. Sağlam, maça daha önce görev vermediği kaleci Harun ve Serdar ile başladıklarını hatırlatarak, yedek as ayrımı yapılamayacağını söyledi.
Başarılı teknik adam Sağlam, "Topa sahip olamayınca ve pozisyonları değerlendiremeyince rakibin öz güveninin tavan yaptı. Bugün kötü oynadık diyemeyeceğim. Kötü oynadık demek iltifat olur. Bundan önce takım oyunu oynayan bu oyuncular, bugün hep birlikte takım oyununu kötü oynadı. Buna isyan edecek oyuncu da çıkmadı. Bugün baştan aşağıya kötü oynadık. Oluşan bu durumun sorumlusu benim. Türkiye liginin şampiyonu, ligin zirvesindeki ekibin böyle kötü oynamaya hakkı yok. Bu kadar silik, bu kadar kazanma
arzusundan uzak mücadele edemezsiniz. Başımızı öncelikle önümüze koyup düşünmemiz lazım" diye konuştu.
İyi bir başlangıç yapmak istedikleri kupaya, kötü bir başlangıçla başladıklarını kaydeden Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü:
"Önümüzde bunu tolere edebilecek maçlarımız var. Onları değerlendirmek istiyoruz. Taraftarlarımızdan galip gelemediğimiz için değil, çok kötü bir oyun izlettirdiğimiz için özür diliyorum. Bizim buraya gelen taraftarlara kötü bir futbol izlettirme durumumuz olamaz. İnşallah bu son olur. Belki bundan sonraki dönemle alakalı, bizim için uyarıcı bir karşılaşma olur."
Bursaspor'un başarılı ismi Bekir Ozan Has ise Bursaspor'a yakışmayan bir futbol oynadıklarını belirterek, "Galibiyet istiyorduk ama istediklerimizi yapamadık. Ben bunu biraz rahatlığa bağlıyorum. (Nasıl olsa yeneriz) diye düşündük. Camiamızdan, taraftarlarımızdan özür diliyoruz. İnşallah önümüzdeki maçlarda bunu telafi ederiz ve Türkiye kupasını kaldırırız" dedi.
Yeşil-beyazlı takımın golünü atan Nunez de taraftardan özür dileyerek, "Beklentiler çok yüksekti. Bu futbol bize yakışmadı. Performansımdan ben de memnun değilim. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ben kendime tam olarak güveniyorum. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağıma inanıyorum. Türkiye'de futbol biraz daha sert. Arjantin'de buna alışık değiliz" diye konuştu.
Kırıkhanspor Teknik Direktörü Ali Beykoz ise, çok duygulandığını ifade ederek, "İyi bir oyuncu gurubu ile beraberim. Kırıkhanspor eski takımım. 22 yıl önce bu takıma futbolcu olarak transfer olmuştum. Bugün antrenör olarak çıktım. Bu, hayatım boyunca asla unutamayacağım bir duydu. Çok duygulandım ve mutlu oldum. Berabere ayrıldığımız için de çok mutluyum. Çok farklı da kaybedebilirdik. Ama hiçbir zaman oyunu çirkin hale getirmeyip, oynamayan çalışan bir takım olduk. (Görsel anlamda keyif verecek bir oyun
oynayın) demiştim. Onlar da bunu yaptı. Türkiye'nin en büyük takımı ile oynadık, puan aldık. İnşallah Kasımpaşa, Karşıyaka ve İstanbul Belediye maçlarından da puan alırız" dedi.
Ziraat Kupasında 3. lig takımı olarak kupada mücadele etmenin gururu içinde olduğunu ifade eden Kırıkhansporlu Akan ise, "Bursaspor gibi şampiyonlar liginde oynayan ve Türkiye ligi şampiyon olan bir takımdan puan olmak bizim için gururdur. Bizim amacımız bu kupayı renklendirmek. Şampiyon bir takımdan bir puan almak bizim için gurur oldu. Bundan sonraki maçlarda da başarılı olmak istiyoruz. 3. ligde kontenjanla oynayan oyuncular var. Bizim dışımızda, takım bulamayan ve ailesine ekmek götüremeyen insanlar
var. Bunun değiştirilmesini talep ediyorum. 3. ligde gittikçe kalite düşmeye başladı. Bunun yaşla sınırlandırılması bir handikap" şeklinde konuştu.
Kırıkhansporlu diğer oyuncu Erhan ise şöyle konuştu:
"Bursa'da olmaktan mutluluk duyduk. Ligde şampiyon oldu ve hala namağlup, ülkemizi de Şampiyonlar Ligi'nde temsil ediyor. Bursaspor gibi bir takımdan bir puan aldığımız için çok mutluyuz."