Kardemir D.ç. Karabükspor'dan Emenike Açıklaması

Kardemir D.Ç Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu ve Basın sözcüsü Metin Yılmaz Nijeryalı golcü oyuncu Emmanuel Emenike'nin Galatasaray'a gitme gibi bir durumunun olmadığını söyledi.

Futbol Şube Sorumlusu ve Basın sözcüsü Metin Yılmaz, sezon başından bu yana adı Galatasaray ile anılan ve son günlerde yeniden gündeme gelen Karabüksporlu golcü oyuncu Emmanuel Emenike'nin kulübü ile 3 yıllık anlaşması olduğunu hatırlattı. Metin Yılmaz, Emenike'nin kendi futbolcuları olduğunu ve sözleşmesi sürdüğü için herhangi bir tasarrufta da bulunmak istemediklerini belirterek, "Emenike takım içinde genel anlamda öne çıkan bir futbolcu. Emenike ile ilgili bizlerde gazete ve televizyonlardan çeşitli
haberler duyuyoruz. Bizim haberimiz yok. İlgili şahıslar birbirleri arasında telefonla konuşuyorsa ona bir şey deme şansımız da yok. Sezon sonuna kadar Emenike'nin kulüpte kalmasını düşünüyoruz. Ama kendisinin bizde 2013 yılına kadar 3 yıllık sözleşmesi var. Karabükspor'un ve oyuncumuzun menfaatleri doğrultusunda Emenike ile yollarımızı ayırabiliriz. Ancak şu anda devre arası yada sezon sonu için herhangi bir durum yok" dedi.
Tek düşüncelerinin Karabükspor'un ligi en iyi yerde bitirmesi olduğunu ifade eden Metin Yılmaz, "Sezon öncesi koyduğumuz hedeflerimiz doğrultusunda ilk 10 içindeki hedefimizi tutturmak istiyoruz. Netice olarak Karabükspor bu lige yeni çıkan bir takımdır ve bu lige çıkarken de ligin rengi olacağımızı ifade etmiştik. Bu rengi olma noktasında her hafta daha sağlam mücadelesini yapıyoruz. Kulüp başkanımızla sürekli konuşuyoruz ve o da bana Emenike ilgili durumu soruyor. Emenike için Galatasaray kulübü ile
ilgili hiçbir görüşme olmamıştır. Böyle bir anlaşma ve böyle bir düşünce yok. Emenike bizim futbolcumuzdur ve öyle bir tasarrufta da bulunmak istemiyoruz" diye konuştu.
Metin Yılmaz geçen hafta alınan Buca galibiyetinin taçlandırmak için önlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Sivasspor deplasmanlarından puan veya puanlarla dönmek istediklerini de kaydederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Sivasspor maçlarında alabileceğimiz en yüksek puanları alıp önümüzdeki haftalara daha rahat bakabilmenin hesapları içindeyiz. Bayram öncesi ve bayram sonrası oynayacağımız bu iki deplasmandan bayram tadında puanlar almanın hesabını yapıyoruz" şeklinde konuştu.
(YE-BÇ-BÇ-S)