Galatasaray, Kupaya Galibiyetle Başladı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Denizlispor'u kendi sahasında 3-1 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, oyundan birçok yönden memnun olduğunu kaydederek, "Kazanmamız çok önemliydi. Çok güzel işler yaptık. İyi koştuk ve gol pozisyonları bulduk. Bireysel başarılar iyiydi. İlk yarı bazı hatalar yaptık. Rakibe boş alan vererek iyi oynamalarına zaman verdik. Ama beni sevindiren tek şey oyun berabere iken takım olarak çok güzel bir reaksiyon gösterdik. Çok fazla çalışmamız gerekiyor. Artık bu maçı bir kenara bırakarak
Pazar günü oynayacağımız maça bakmalıyız" dedi.
Lorik Cana'nın savunmada oynamasının sorulması üzerine Hagi, "Takımda 8-9 sakat oyuncu olduğu için birçok denemede bulunmak zorundayım. Kendisi iyi maç çıkardı. Bazı oyuncularımız bir çok mevkide oynayabiliyor. Alternatif bulmaya çalışıyorum. Bu şekilde başarı elde edersek özgüven sağlarız" cevabını verdi.
Brezilyalı oyuncu Elano'daki olumlu değişikliği yönündeki soruya Hagi, "Ben bütün oyuncularımı istekli olduğunu görüyorum. Bende onları anlayışla karşılıyorum. Hepsi biliyorum ki azami bir şekilde çalışmaları gerekiyor. Çünkü Galatasaray bu durumdan çıkmak zorunda. Hepsi elinden geleni yapmak zorunda. Çok fazla iyi şeyler söylemek istemiyorum. Sadece 1 maç kazandık" yorumu yaptı.
Arda Turan ve Milan Baros'un sakatlığı ile ilgili Rumen teknik adam, "Arda'nın durumu iyiye gidiyor. Birkaç hafta sonra iyileşir. Baros'un da sakatlığı bizi üzüyor. Arda ve Baros çok değerli oyucular. Transfer konusunda konuşmak istemiyorum. Hepsini tanımaya çalışıyorum. Bazılarına şans tanıyorum. Hepsini tanıdıktan sonra karar vereceğim" ifadelerini kullandı.
Oyuncuların bazı fiziksel problemlerinin olduğunu kaydeden Hagi, "Direnç ve dayanıklılık konusunda düşük seviyedeler. 90 dakika oynayacak durumda olmadığı için Elano'yu aldım. Öte yandan Emre'den de çok memnunum. Benim ona olan güvenim tam. Onun dışında maçlarda birisi ön plana çıkar. Ama hepsi Galatasaray'ın oyuncusudur" şeklinde görüş belirtti.
Galatasaraylı genç oyuncu Emre Çolak da, Hagi'nin kedisine yönelttiği olumlu yorumların sorulmasına, "Hocamız beni milli takımdan beri takip ediyor. Bana güvendiğini her zaman söylüyor. Bende bunu boşa çıkarmamak için çalışmalarımı sürdürüyorum" dedi.
Fiziksel olarak yetersiz olduğunun altını çizen Emre, "Çalışınca fiziksel olarak iyi olacağımı düşünüyorum. Fatih Yavuz hocamızla çalışmalarıma devam ediyorum. İlerleyen zamanda daha güçlü olacağım" diye konuştu.
Şu anda ilk 11 oynayacak kadar hazır olmadığını da söyleyen genç oyuncu, bunun için çalışmalarına devam ettiğini ve en kısa zamanda 11'de olacağını dile getirdi.

HAMZAOĞLU: "GRUPLARA KALMAYI OYNAMAYAN ARKADAŞLARI GÖRMEK İÇİN İSTEDİK"
Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, iyi bir maç olduğunu belirterek, "Oynamayan oyuncularla oynadık. Kendi ligimizde hedefe doğru ilerliyoruz. Hafta sonu Samsunspor maçımız var. Bu maçı düşünerek bir kadro oluşturduk. Geçen hafta oynayan oyuncularımıza dinlenme şansı verdik. Sezon başından bu yana forma şansı bulmayan arkadaşlar var. Bunlar iyi oyuncular. Biz de sezon başından beri istikrarlı kadromuz bozmadık. Gruplara kalmayı oynamayan arkadaşları görmek için istedik. Verdiğim şansı iyi
değerlendirdiler. Bugün benim için skor önemli değildi" dedi.
Denizlisporlu oyuncu İsmail Baydil, iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, "Geriye düşmemize rağmen eşitliği sağladık. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz" diye konuştu.
Denizlisporlu futbolcu Ali Helvacı da skor olarak geriye düşmelerine rağmen oyundan düşmediklerini ifade ederek Galatasaray gibi büyük bir takımla oynadıklarını belirtti.