Her maç bizim içi tecrübe oluyor

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Manchester United ile yapacakları maçla ilgili umutlu konuştu; Alex Ferguson'un sözleri hakkında yorumda bulundu.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın açıklamaları şöyle:

"Valencia'ya yenilerek kötü bir başlangıç yaptık. Rangers karşısında iyi bir oyun oynadık, çok baskılı bir maçta gol bulamayıp yenik ayrıldık. Old Trafford'da Manchester'a karşı oynamak zordur. Bizim gibi ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takım için daha da zordur. Oradaki maçın ilk devrenin sonunda kendi potansiyelimizi ve yeteneğimizi sahaya yansıtmamız halinde buradan bir iş çıkarırız diye düşündük. Yine bazı şeylerde skoru getirecek hareketleri sahaya yansıtamadık. İki deplasmanda maçında da gördük ki gerçeklerimizle yüzleşip bunu sahaya yansıtabilirsek başarılı olabiliriz. Her maç bizim içi tecrübe oluyor. Önümüzde güzel bir fırsat var. Şampiyonlar Ligi'ne ısınmış, havasını iyice teneffüs etmiş bir takım olarak bir dünya devi var karşımızda. Umarım yarın iyi mücadele; iyi bir futbol ile altın harflerle yazılacak bir galibiyetle sahadan ayrılacağımıza inanıyoruz. Dünya devi olacak karşımızda. İnandığınız zaman kimsenin olmayacak dediği şeyleri başarmasını biliyorsunuz. İlk gollerimiz, ilk paunlarımızla tanışmak için büyük bir fırsat olacak.

Kendi sahamızda çok güzel atmosfer olacak. Karşımızda da bir oyuncu grubunun en üst düzey performans gösterebilmesi için bir takım olacak. Umarım bunu başarcağız.

Ferguson'un "Bursaspor 55-0 kazanır" esprisini de değerlendiren Sağlam, "Şaka yapmıştır herhalde. Bunu ciddi olarak söylememiştir herhalde. Güzel bir şaka olarak alalım. Bursaspor kazanır tarafını ciddiye alıp bunu gerçekleştirmek için çaşlışalım" dedi.

"Fenerbahçe ile üst düzey bir mücadelenin yorgunluğunu yaşar mı Bursaspor diye düşünülüyor. Biz buna alıştık. Uyguladığımız değişikliklerle daha diri bir takımı sahaya çıkarabiliyoruz. Yoğun ve üst düzey maçları üst üste oynamaya alıştık"

"Biz futbol oynuyoruz. Bazen kaleciler komik goller yiyebiliyorlar. Bazen de forvet oyuncuları basit golleri harcayabiliyorlar. Biz futbolcunun iyi niyetine bakıyoruz. Eksikleri gidermek için verdikleri uğraş önemli. Herkes hata yapıyor. Bu gibi konulara hoşgörü ile yaklaşmalıyız. Bu konuya herhalde en çok Sercan üzülmüştür."