Türkiye Artistik Bilardo Şampiyonası

Türkiye Artistik Bilardo Şampiyonası 2. etap karşılaşmaları eleme müsabakaları ile başladı.

Antakya Spor Salonunda gerçekleştirilen eleme müsabakalarını Türkiye Bilardo Federasyonundan Genel Koordinatör Orkun Kurt, Federasyon Sorumlusu Safiye Tokdemir, Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Aksoy, federasyon bilgi işlem sorumlusu Umut Kurugöllü, Federasyon Temsilcisi E. Dilek Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu ve bilardo severler izledi.
Milli takım sporcularını seçmek üzere ilk etabı Antalya'da düzenlenen, Türkiye Bilardo Şampiyonası 2. etap karşılaşmalarında İstanbul, Kocaeli, Ankara, Hatay, Kırıkkale, Malatya, İzmir ve Almanya'dan toplam 10 sporcu mücadele ediyor.
Şampiyonanın pazar günü yapılacak olan final karşılaşmaları ile son bulacağını belirten Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Aksoy, ilk günde yapılan eleme müsabakalarının ardından şampiyonanın 2. gününde final müsabakalarının yapılacağını söyledi.
Hatay'da ilk defa bir organizasyon gerçekleştirdiklerini de belirten Aksoy, "Sanırım bu yüzden çok az ilgi gördü. Ancak yarından itibaren bilardo severlerin ilgisi artacaktır. Çünkü yarından itibaren çok zevkli karşılaşmalar izleyeceğiz. Bu karşılaşmaların Hataylı bilardo severlerin ilgisini çekeceğine inanıyorum" diye konuştu.
Antakya'da düzenlenen Türkiye Artistik Bilardo Şampiyonasında Avrupa şampiyonu unvanını elinde bulunduran Serdar Gümüş'ün de mücadele edeceğini belirten Aksoy, Serdar Gümüş'ün, yarın yapılacak olan final grubu müsabakalarına katılacağını söyledi.
Aksoy ayrıca Türkiye Artistik Bilardo Şampiyonası'nın daha sonra belirlenecek bir yerde yapılacak olan 3. etap karşılaşmaları ile son bulacağını kaydetti.