Almanya - Türkiye maçı nefesleri kesecek

2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri (A) Grubu'ndaki üçüncü maçına çıkacak olan A Milli Takımımız Berlin Olimpiyat Stadı'nda Almanya ile karşı karşıya geliyor.

aTürkiye A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri (A) Grubu'ndaki üçüncü maçında bugün deplasmanda Almanya ile karşı karşıya geliyor. Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak mücadeleyi İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Howard Webb yönetecek. NTV'den naklen yayınlanacak maçta Webb'in yardımcılıklarını Michael Mullarkey ve Peter Kirkup yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Andre Marriner.

Türkiye'nin mücadele ettiği (A) Grubu'ndaki günün diğer maçları Kazakistan-Belçika ve Avusturya-Azerbaycan arasında oynanacak.

EURO 2012 Avrupa Elemeleri'nde Almanya ile oynanılacak grup maçı öncesinde A Milli Takım'ın idmanında sakatlanarak en az 6 hafta sahalarda uzak kalacağı açıklanan Arda Turan'ın Almanya karşısında oynayamayacağı netlik kazandı. Bu sonucun ardından Almanya maçında Arda Turan'ın yerine Nuri Şahin'in ilk 11'de yer alacağı belirtildi.

EURO 2012 Elemeleri'nde A Milli Takım'ın rakibi Almanya'da, yıldız orta saha oyuncusu Bastian Schweinsteiger sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarıldı. Schweinsteiger, hem Türkiye hem de Kazakistan ile oynanacak olan Euro 2012 Eleme maçlarında forma giyemeyecek. Almanya’da daha önce Michael Ballack ve Marcell Jansen gibi oyuncularda sakatlığı nedeniyle kadroya alınmamıştı. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Löw'ün Schweinsteiger'in yerine orta sahada Toni Kroos'a forma vermesi bekleniyor.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri'nde mücadelesini sürdüren (A) Milli Futbol Takımı, (A) Grubu'nda, 8 Ekim'de Almanya, 12 Ekim'de de deplasmanda Azerbaycan ile karşılaşacak. Grupta şu ana kadar oynadığı 2 maçtan da galibiyetle ayrılan milliler, ekim ayı içinde yaptığı karşılaşmalarda, 27'şer galibiyet ve yenilgi ile 18 beraberlik elde etti. Ay-yıldızlılar, 46'sı resmi, 26'sı özel olmak üzere toplam 72 maç oynadı. 7 karşılaşmadan 0-0'lık sonuçla ayrılan milliler, 90 gol kaydederken, kalesindeki 107 gole ise engel olamadı.

TAKIMLARIN KADROLARI


ALMANYA
Neuer
Lahm
Badstuber
Mertesacker
Boateng
Kroos
Khedira
Müller
Mesut Özil
Podolski
Klose

TÜRKİYE

Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Servet Çetin
Ömer Erdoğan
İsmail Köybaşı
Aurelio
Emre Belözoğlu
Nuri Şahin
Hamit Altıntop
Tuncay Şanlı
Mevlüt Erdinç

STAT: Berlin Olimpiyat Stadı
SAAT: 21:45
HAKEM: Howard Webb
YAYIN: NTV

ALMANYA-TÜRKİYE MAÇLARININ TARİHÇESİ


Türk Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde 13 kez Batı Almanya, 5'er kez de Doğu Almanya ve iki ülke arasındaki sınırların kaldırılmasının ardından birleşen Almanya ile karşılaştı. Batı Almanya karşısında oynadığı 13 karşılaşmadan sadece 1'ini kazanan, 2'sinde berabere kalan milliler, 10'unda ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Batı Almanya'ya 7 gol atan ay-yıldızlı ekip, buna karşın 38 gol yedi. Doğu Almanya ile tarihinde 5 kez oynayan milliler, 3'ünü kazanıp, 1'ini kaybetti, 1 maç da berabere bitti. Doğu Almanya'ya 10 gol atan milli takım, kalesinde 5 gol gördü.

A Milli Takım, iki ülkenin birleşmesinden sonra Almanya Milli Takımı ile de 5 kez karşılaştı. 1992 yılında deplasmandaki özel maçta 1-0 yenilen ay-yıldızlı ekip, 1998 yılında ise Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Bursa'da Hakan Şükür'ün golüyle 1-0 galip geldi. Bu maçın Münih'teki rövanşı ise 0-0 bitti. 8 Ekim 2005 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan özel karşılaşmayı Türkiye, Halil Altıntop ve Nuri Şahin'in golleriyle 2-1 kazandı.