2011 Türkiye Basketbol Kupası B Grubu Eleme Maçları

2011 Türkiye Basketbol Kupası B Grubu Eleme Maçları 4 takımın katılımıyla 9-11 Ekim tarihlerinde Ordu Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda yapılacak.

2011 Türkiye Basketbol Kupası B Grubu'nda bulunan Efes Pilsen, Olin Edirne, Pınar Karşıyaka ve Antalya Büyükşehir Belediyesi takımları antrenör ve yöneticileri düzenlenen basın toplantısında turnuva hakkındaki görüşlerini paylaştı. Basın toplantısına Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, Vali Yardımcısı Salih Yüce ve Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Çağlıyan da katıldı.
Orduluları bu heyecanı yaşamaya davet eden Vali Orhan Düzgün, "Ülkemizde Dünya Basketbol Şampiyonası ile basketbol adına büyük bir heyecan yaşandı. Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin de artık haklı bir yeri olduğunu sporcularımız altın harflerle yazdırdı. Bütün orduluları haftasonu bu heyecanı yaşamaya davet ediyorum" dedi.
Grubun favori takımı olan Efes Pilsen Antrenörü Velimir Perasoviç "Çok ciddi bir organizasyon, sezonun ilk resmi maçını oynayacağız. Sürprizlere yer vermek istemiyoruz, kazanmak istiyoruz" diye konuşurken, Antalya Büyükşehir Belediyespor Takım Sorumlusu Mehmet Şengül, "İyi bir turnuva olacak diye düşünüyoruz. İyi bir derece yapmayı istiyoruz. Hazırlık döneminde bazı yabancı oyuncularımızın sakatlıkları oldu. Şimdi iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Ligin yeni takımı olan Olin Edirne Basket Antrenörü Gökhan Taştimur, "Edirne tarihinde ilk defa basketbol liginde yer alacak ve bunun heyecanını, tadını çıkarmaya çalışıyor. Takım olarak hem Edirne hem de Trakya'yı temsil ediyoruz. Hedefimiz burada ilk 2 içinde yer alıp Türkiye kupasına gitmek. İlk maça Efes Pilsen ile başlayacağız" dedi.
Pınar Karşıyaka Menajeri Nihat Mala ise şu açıklamalarda bulundu:
"Burada büyük bir ilgi var, daha önce gittiğimiz yerlerde böyle katılım olmuyordu, burada Vali ve Belediye Başkanı'nın ilgisi bizleri memnun etti. Burada büyük bir favori var, Efes Pilsen. Diğer 3 takım onun ardından 2. olmak istiyor ama Türkiye Kupası çok sürprizlere açık turnuva olarak geçiyor. Burada çok büyük favorilerin kaybettiğini gördük."