Milli Jimnastikçi Dünya Şampiyonu Oldu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 4

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 4. sınıf öğrencisi Göksu Üçtaş, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Dünya Jimnastik Şampiyonası'ndan 1 altın ve 2 gümüş madalyayla döndü.
Türkiye jimnastik tarihinde farklı kategorilerde birincilik elde ederek ülkeye ilk madalyaları kazandıran milli jimnastikçi Göksu Üçtaş, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde düzenlenen Dünya Kupası'nda 1 altın ve 2 gümüş madalya daha kazandı. Geçtiğimiz aylarda İtalya'nın Pescara kentinde düzenlenen 16. Akdeniz Oyunları'nda denge aletinde ikincilik ve Katar'da düzenlenen dünya şampiyonasında üçüncülük elde eden Üçtaş, Türkiye jimnastik tarihinde ilklere imza atıyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden
Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 4. sınıf öğrencisi olan Göksu Üçtaş, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde düzenlenen Dünya Kupası'nda yerde altın, denge ve atlama aletlerinde ise gümüş olmak üzere 3 madalyanın sahibi oldu.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde spor eğitimi görmekten dolayı çok şanslı olduğunu söyleyen Göksu Üçtaş, "Abant İzzet Baysal Üniversitesi gerek eğitim kalitesiyle gerek sunduğu imkanlarla elde ettiğim başarılı sonuçların en büyük pay sahibi. Bolu cimnastik sporu için Türkiye'nin belki de en ideal kenti. Ülkemi gururla temsil etmememi ve bu başarıları Türkiye'ye kazandırmamda pay sahibi olan antrenörlerime, hocalarıma, en önemlisi Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne ve Bolu halkına sonsuz teşekkürlerimi
göndermek istiyorum" dedi.
Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 60'a yakın madalya kazanan Üçtaş, 16. Akdeniz Oyunları'nda, atlama masasında Türkiye'ye tarihindeki ilk gümüş madalyayı kazandırmıştı. Ayrıca Katar'da düzenlenen dünya şampiyonasında da üçüncülük elde etmişti. Aldığı başarılardan dolayı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da milli jimnastikçi Göksu Üçtaş'a Abant İzzet Baysal Üniversitesi adına teşekkür plaketi vermişti.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Salonlarında ve Bolu Murat Canbaş Kamp Eğitim Merkezi'nde antrenörleri Mergül Güler ile çalışmalarını sürdüren Üçtaş, günde 6 saat aralıksız idman yapıyor.
Göksu Üçtaş, Ekim ayı sonunda Hollanda'da düzenlenecek olan Dünya Jimnastik Şampiyonası'nda da Türkiye'yi temsil ederek madalya için yarışacak. Ayrıca 2012 yılında İngiltere'de yapılacak olan Londra Olimpiyatları'na hazırlanan Üçtaş, olimpiyat barajını geçtiği taktirde, jimnastikte olimpiyatlara katılan ilk Türk bayan jimnastikçi unvanını da kazanmış olacak.