Mesut Özil'e Memleketinden Destek

Türkiye ile Almanya arasında oynanacak 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı öncesinde Almanya'nın Türk kökenli futbolcusu Mesut Özil'e, memleketi Zonguldak'tan destek geldi.

Türkiye maçı öncesinde endişeli olduğunu açıklayan yıldız futbolcu Mesut Özil'e Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Hışıroğlu Köyü'nde yaşayan akrabaları destek veriyor. Mesut'un bencillik yapmayarak iyi bir oyun sergilediğini dile getiren akrabası Recep Öztürk, Mesut'un Cuma günün oynanacak maçta Türkiye'ye iyimser davranmayacağını söyledi. Mesut'un Almanya Milli Takımı için mücadele edeceğine dikkat çeken Öztürk, maç sonucunun ise berabere biteceğini iddia etti.
Real Madrid'in yıldız futbolcusu Mesut'un Türk Milli Takımı'nda oynamasının artık çok zor olacağına dikkat çeken Öztürk, "Mesut Özil, benim teyzemin torunu oluyor. Almanya Milli Takımı'nda oynaması onun tercihidir. Akrabamız olduğu için Mesut'la gurur duyuyoruz. Alman Milli Takımı'nda mecburen Türkiye'ye karşı oynadığı için kendi takımını düşünür. Mesut, memleketine en son 2 sene önce geldi. Mesut hiç bencil oynamadan devam ediyor. Gol pozisyonlarında arkadaşlarına pas veriyor. Bu da ona artı puan
kazandırıyor. Mesut'u izlemek için televizyonların şifrelerini kırdırdım. Mesut'un o yönlerini çok beğeniyorum. Bence Almanya ile Türkiye berabere kalır. Mesut, Türkiye'ye karşı torpil yapmaz. Çünkü orada takımı için oynuyor. Mesut'u daha önceden Türk Milli Takımı'na almaları gerekirdi. O zaman alsalardı çok iyiydi. Ama şimdi iş işten geçti" diye konuştu.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise Mesut Özil'in Devrek'in gururu olduğunu belirterek
Almanya-Türkiye maçının olaysız geçmesini temenni etti.