Jose Mourinho: Hayal kırıklığı yaşadım

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Portekiz Milli Takımını çalıştıramadığı için burukluk yaşadığını söyledi.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Euro 2012 elemelerinde Portekiz'in bu ay oynayacağı iki eleme karşılaşmasında Portekiz Milli Takımını çalıştırması konusunda kendisine izin verilmediği için hala buruk olduğunu söyledi.

Portekiz Futbol Federasyonu Carlos Queiroz'ın takımdan gönderilmesinin ardından, sıradaki iki önemli eleme karşılaşması için Jose Mourinho'yu takımın başına getirmek istemişti fakat Real Madrid kulübü 47 yaşındaki teknik adama izin vermemişti.

Bir zamanlar Chelsea ve Inter'i çalıştıran Portekizli teknik adam, milli takımına yardım edemediği için hayal kırıklığı yaşadığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

"İki gün kendimi Portekiz Teknik Direktörü gibi hissettim ve bunu sevdim. Ama şunu söylemeliyimki Real Madrid beni Inter'den buraya getiren, bana para ödeyen ve ortakları ile taraftarlarını herhangi bir risk ile karşı karşıya bırakamayacak çok büyük bir kurum. Geriye baktığımızda, anlaşılması kolay bir karar."

Bunun yanı sıra takımın yeni hocası olan Paulo Bento'nun 2006 dünya kupası yarı finalisti Portekiz'i kurtarabileceğini söyleyen Mourinho, "Portekiz'in şuanda teknik direktörü var ve Bento'nun 'teknik direktörümüz' ve 'en iyisi' olduğunun herkesin bilincinde olması gerekir" şeklinde açıklamarda bulunarak sözlerini tamamladı.