Seedrof: Türkiye'den Teklif Aldım

Sonucu merakla beklenen dünyanın prestijli futbol ödüllerinden Golden Foot'ta (Altın Ayak) geriye sayım sürerken, adaylar arasında yer alan Milan'ın tecrübeli yıldızı Clarence Seedorf çarpıcı açıklamalarda bulundu

Sonucu merakla beklenen dünyanın prestijli futbol ödüllerinden Golden Foot'ta (Altın Ayak) geriye sayım sürerken, adaylar arasında yer alan Milan'ın tecrübeli yıldızı Clarence Seedorf çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İtalya Serie A'da AC Milan forması giyen tecrübeli Hollandalı orta saha oyuncusu Clarence Seedorf, "Türkiye'den ismini vermek istemediğim bir takımdan transfer teklifi aldım. Ancak o dönem bu transfer gerçekleşmedi. İstanbul ve Türkiye hakkında hep olumlu şeyler duydum. Hakan Şükür bana güzel şeyler anlattı. Bir gün Türkiye'de futbol oynayabilirim" dedi.
Dünyanın prestijli futbol ödülleri arasında yer alan Golden Foot için bu yıl 10 isimler birlikte mücadele eden Hollandalı yıldız Seedorf, uluslar arası birçok medya kuruluşunun kendisine gönderdiği sorulara içtenlikle yanıt verdi. Seedorf, Türk medyasından gelen "Türkiye'de futbol oynamayı düşündünüz mü" şeklindeki soruya, "Neden olmasın? Türkiye'yi ve İstanbul'u biliyorum. Hep olumlu şeyler duydum. Türk kültürü ile ilgili Hakan Şükür'den birçok bilgi edindim" diye konuştu.
Goldenfoot.com adlı organizasyonun resmi internet sitesine konuşan tecrübeli oyuncu bu yıl kendisinin oyun tarzına hayran olduğu İngiliz ekibi Chelsea'nin Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba'ya oy vereceğini de sözlerine ekledi.
Ajax, Real Madrid ve Milan gibi 3 farklı takımda 4 kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşama başarısı gösteren tecrübeli yıldız şu anda dünyanın en iyi oyuncusu olarak ise Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'yi gördüğünü söyledi.
Seedorf, gelmiş geçmiş en iyi futbolcular olarak Pele ve Maradona'yı gösterebileceğini ancak bunları karşılaştırmanın ve ikisi arasında seçim yapmanın doğru olmayacağını da sözlerine ekledi.
Her yıl büyük heyecana sahne olan Golden Foot ödülleri için aralarında ünlü Türk gazeteci Dündar Keşaplı'nın da bulunduğu 50 seçkin medya temsilcisi oy kullanacak. Ayrıca 8 Ekim'e kadar da halk oylaması yapılacak ve sonuçta Golden Foot 2010 ödülünü kazanan kişi 11 Ekim'de Monte Carlo'da düzenlenecek törenle belli olacak.
Golden Foot 2010'un aday futbolcuları ise şu isimler:
David Beckham (İngiltere)
Gianluigi Buffon (İtalya)
Didier Drogba (Fildişi Sahilleri)
Samuel Eto'o (Kamerun)
Steven Gerrard (İngiltere)
Ryan Giggs (Galler)
Carles Puyol (İspanya)
Raúl González Blanco (İspanya)
Clarence Seedorf (Hollanda)
Francesco Totti (İtalya)