Karabük'te Off-road Yarışları

2010 yılı başında kurulan Karadeniz Birliği Off Road oyunlarının Karadeniz Mahalli Şampiyonası'nın 1

2010 yılı başında kurulan Karadeniz Birliği Off Road oyunlarının Karadeniz Mahalli Şampiyonası'nın 1.'si Karabük'te yapıldı. Oyunlara 2 kategori ve 3 etap üzerinden 17 araç katıldı. Özel yapım 4x4'ler hünerlerini ortaya koydu.
Karabük'ün Safranbolu ilçesi Kuzyaka köyünde bir araya gelen Off Roadçılar özel yapım araçları ile hünerlerini ortaya koydular. 2010 yılı başında kurulan ve başkanlığı Karabük Doğa ve Off Road kulübünün başkanlığını yaptığı Karadeniz Off Road Birliği 1. Off Road oyunlarını 20 aracın katılımı ile yapıldı. Safranbolu Kuzyaka köyü mevkiinde hazırlanan parkurda 17 araç yarışlara katıldı. Zaman zaman heyecanlı anlar yaşanırken, bazı araçlar engelli parkurlarda asılı kaldı. Karadeniz Birlik ve Kardoff (Karabük
Doğa ve Off Road Külübü) Başkanı Ahmet Demir, "Karadeniz Şampiyonası Mahalli yarışlarının birincisini burada yapıyoruz. Karabük-Bolu ve tekrar Karabük'te olmak üzere 3 yarış yapılacak. Zaman zaman bu tür oyunlar düzenleyerek Off Roadçılar arasında kaynaşmayı sağlıyoruz Yarışmaya Karabük'ün dışında. Ankara, Bolu, Sinop, Hendek, Ayancık kulüplerinin katılımı ile gerçekleşiyor. Şampiyonanın ilk yarışı kıran kırana geçiyor'' dedi.
Yarışmalardan sonra Ankara ilinden katılan Arif ve Köksal Değirmenci'nin kullandığı 16 kapı numaralı araç birinci, ikiciliği Bolu ilinden katılan Mustafa Koruklu ve Yalçın Ocak'ın kullandığı 13 kapı numaralı araç, üçüncülüğü Bolu ilinden katılan Akın Ünal ve Lütfü Alagözoğlu'nun kullandığı 14 kapı numaralı araç ile dördüncülüğü ise Karabük'ten katılan Hasan ve Hakan Çetin'in kullandığı 17 kapı numaralı araç elde etti.
Diğer yandan yarışlara AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da katılarak yarış startını verdi.