Dünya Offshore Şampiyonası

'Dünya Offshore Şampiyonası' tamamlandı.

Şampiyonanın son ayağı Mersin'de gerçekleştirilirken, mutlu sonaysa '2 YKM Sport' adlı tekne ulaştı. 'Dünya ikinciliği' için Beşiktaş ile Galatasaray birbirleriyle çekişirken, sonuca ulaşan tarafsa Sarı-kırmızlı ekip oldu.
2003 yılından bu yana düzenlenen, 2008 yılında da 'Dünya Şampiyonası' kategorisine alınan şampiyonanın 19. ve son ayağına Mersin ev sahipliği yaptı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Kültür Park içerisindeki Barış Meydanı sahil kesiminde koşulan yarışlaraysa yoğun ilgi gösterildi. 20 turdan oluşan parkurda 9 takımın katılımıyla start verilirken, Beşiktaş ile Galatasaray arasında yeşil sahalarda yaşanan rekabet bu kez yerini denize bıraktı.
Dün gerçekleştirilen; 'Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Grand Prix'te birinci olan GSYİAD Galatasaray 1905 adlı tekne, bugünkü 'Mersin Büyükşehir Belediyesi Grand Prix'te de adını birinciliğe yazdırmayı başardı. Berna-Joseph Muhlbauer ikilisinden oluşan sarı-kırmızılı takım buna rağmen, genel sıralamada ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. 'Dünya Offshore Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşansa; Saruhan Tan ve Kerem Zorlu'dan oluşan '2 YKM Sport' oldu. Ali Tanır ve Murat Leki ikilisi ile Beşiktaş 1903
adlı tekneyse 'dünya üçüncülüğüne adını yazdırdı. Yarışmanın ardından dereceye girenlere kupaları ve madalyaları verilirken birinci olan YKM takımı büyük sevinç yaşadı.