Dünya Karate Şampiyonası Sona Erdi

20

20. Büyükler Dünya Karate Şampiyonası'nın beşinci ve son gününde mindere çıkan Bayan Kumite Milli Takımı, bronz madalya mücadelesinde Hırvatistan'a yenilerek dünya üçüncülüğü şansını değerlendiremedi. Türkiye, şampiyonayı 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı. Evsahibi Sırbistan genel klasmanda birinci oldu.
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da sona eren 20. Büyükler Dünya Karate Şampiyonası'nın final karşılaşmalarında Bayan Kumite Milli Takımı, mindere çıktı. Gradska Arena'daki şampiyonanın son gününde Hırvatistan'la karşılaşan milli takım, rakibi karşısında 2-0 yenilerek, dünya üçüncülüğü fırsatını değerlendiremedi.
Türkiye şampiyonayı; Erkekler Ferdi Kumite 84 kiloda Yavuz Karamollaoğlu'nun gümüş ve Bayanlar Ferdi Kumite de 68 kiloda Hafsa Şeyda Burucu'nun bronz madalyaları ile tamamladı.
20. Büyükler Dünya Karate Şampiyonası'nda Bayan Takım Kumite'de Fransa, Erkek Takım Kumite'de Sırbistan birinci oldu. Bayan Takım Kata'da Japonya, Erkek Takım Kata'da ise İtalya şampiyon oldu. Madalya sıralamasında Sırbistan 3 altın ve 1 bronz madalya ile birinci, İtalya 2 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile ikinci, Japonya da 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile üçüncü oldu. Türkiye ise 14. sırada yer aldı.