Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a Kendi Evinde Mağlup Oldu

Spor Toto Süper Lig'in 10

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırlayan Bucaspor sahadan 2-0'lık mağlubiyet ile ayrıldı. Tam 7 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Bucaspor'da Teknik Direktör Samet Aybaba futbolcularına yüklendi.
Maçtan sonra basın toplantısında konuşan Aybaba, "Futbolcularımın futbol oynama bilgisinde eksiklik var. Ne hücum ne de savunma yapabildik. Uzun top atamıyoruz, yan pas yapamıyoruz. Sadece savunma kısmı'nda iyi sayılırız. Süper Lig'de oynuyorsanız daha çok koşup daha çok mücadele etmelisiniz" dedi.
Aybaba, çok fazla eksiklerinin olduğunu belirterek, "Yerli oyuncularımızın performansını attırması, yabancı oyuncularımızın daha fazla konsantre olması gerekiyor. Spor Toto Süper Lig, zor bir ligdir. Bucaspor buraya hızlı şekilde geldi. Futbolcuların yaptıklarının 3-5 kat daha fazlasını yapması lazım. Bu ligde ancak böyle kalabiliriz. 75 dakika iyi direndik, rakibimiz de net gol pozisyonu bulamadı. Ancak futbolda bir yanlış her şeyi değiştirebiliyor. Mağlup duruma düştükten sonra futbolcularımız nasılsa
gol atamayacağız psikolojisine girerek iyice oyundan düştüler" diye konuştu.
Golü yedikten sonra takımın direncinin düştüğünü kaydeden Aybaba, "Direnmemiz ve futbol anlamında tepki göstermemiz gereken yerde biz tamamen geri çekildik ve oyun disiplininden koptuk. Futbolda son dakikalara kadar gol şansınız vardır. Ancak golden sonra oyuncularımızın gol atamayacağız düşüncesini çevirmek lazım. Bir çok şeyi değiştirmek gerekiyor" dedi.
Aybaba, yeterli zamanlarının olmamasına rağmen bu yarışı sürdürmek zorunda olduklarını bir çok oyuncunun sakatlık problemi olduğunu ve yabancı oyuncularından yeteri kadar faydalanamadıklarını belirterek, "Santrforumuz yok. Mendy topu tutamıyor. Çok eksiğimiz var. O zaman niye geldiniz diye sorarsanız, bunları düzeltmeye geldik. Her şey bir maçla bitmez. Önümüzdeki maçlarda gençlere daha fazla şans vereceğiz göreceksiniz'' diye konuştu.
Bucaspor, takımı'nda ayakta kalabilen ender oyuncular arasında olan Leko ise, "Bugün oynadığımız gibi az pozisyonlu maçlarda ilk golü bulan takım genelde galip gelir. Biz kötü bir oyun çıkardık" dedi.
Bucaspor'un yabancı oyuncularından memnun olmadığı ve devre arasında bir operasyon düzenleneceği ile ilgili soruya Leko, "Bucaspor'da iki senelik kontratım var ve kontratımı sonlandırana kadar burada kalmak istiyorum. Biz takım olarak çıkan haberlere takılmıyoruz. Bütün konsantrasyonumuzu maçlara vermiş durumdayız" şeklinde konuştu.
Tecrübeli defans oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu ise açıklamasına, "Futbolcular olarak düşünmemiz gereken şeyler var" diye başladı. Ediz, "Şapkamızı Önümüze koyup düşünmek zorundayız. Eğer maç kazanmak istiyorsak daha çok koşup daha çok mücadele etmeliyiz. Bunu yapmadığımızda puan kaybetmek kaçınılmaz oluyor" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise "Maçın genelinde Oyunu kontrol eden bizdik. İlk yarıda bireysel hatalardan bir kaç pozisyon verdik. Defans anlamında bir kaç hata yaparak rakibimize bir pozisyon verdik. Fakat genel anlamda kontrol bizim elimizdeydi. Amacımız arkada geniş alanlar bulmaktı. 75. dakikadan sonra bu gerçekleşti. Oyun disiplinine sadık kalan, oyunu kontrol altında tutan oyuncularımı tebrik ediyorum. Bucaspor'a başarılar diliyorum'' dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'lu futbolcu Ekrem Ekşioğlu de "Bucaspor'dan daha iyi oynadık. Zemin futbol oynamaya pek uygun değildi. Bu yüzden iki takımda defans anlamında hatalar yaptı. Biz daha çok pozisyon bulduk ve değerlendirdik. Bucaspor'a bundan sonraki karşılaşmalarda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesporlu diğer oyuncu Tobias Holmen, "Zor bir maç oldu. Zemin çok ağırdı ve bu bizim oyunumuzu etkiledi. Sahada iyi olan taraf bizdik ve hak ederek kazandık" açıklamasında bulundu.