Beşiktaş, 3 Haftalık Galibiyet Hasretine Son Verdi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında kendi sahasında oynadığı Sivasspor maçından 2-1 galip ayrılarak 3 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Berd Schuster, çok iyi başlayıp, çok kötü biten bir maç olduğunu belirterek, "2-0'dan sonra oyunu kontrol altına alıp, güven içinde mücadeleyi götürmek yerine tam tersini yaptık. Daha iyi olması gereken oyuncular, daha alt seviyede mücadele etti" dedi.
Bir basın mensubunun, "Türkiye liginde deneyim kazandınız. İspanya ve Almanya'ya göre teknik direktörün çalışma koşullarını daha zor buluyor musunuz" sorusunu Schuster, "Tam tersine eğlenceli ve çok kolay buluyorum" diye yanıt verdi.
Ersan konusundaki soruyu yanıtlayan Alman teknik adam, "Ersan 4. stoper olarak geldi. Sivok'un sakatlığından sonra bulunduğu konum zor bir yer. İbrahim Toraman, Zapotocny ve Ferrari önünde var. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ve kupa mücadelesinde iyi oynadı. Kendisine güveni vermek istiyorduk. Genç oyuncu ilerde daha iyi olacak" diye konuştu.
Takımı adına 1 gol atan, ancak hatalı pasıyla rakibin gol atmasına neden olan Necip, Sivasspor karşısına kazanmak için çıktıklarını belirterek, "İyi başladık. Erken golleri bulduk. İkinci yarı tutuk oynadık. Ancak kazandığımız için mutluyuz. Bundan sonra galibiyet serisi yakalamak istiyoruz" dedi.
Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Hilbert ise iyi performans sergileyemediklerini vurgulayarak, "Maçı kazanmasını bildik" derken, Schuster'in performans hakkında eleştirileri konusunda ise "Hocanın haklı olduğunu düşünüyorum. İstediğimiz gibi gelişmedi. İlk yarı maçı kontrol edebildik. Ancak ikinci yarı sorun yaşadık. Hoca kızmakta haklı" şeklinde konuştu.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sivasspor'un başına yeni geçtiğini hatırlatarak, "Fazla çalışma ortamı olmadı. Maçın ilk yarısı istediğimiz gibi değildi. Ancak benden önceki gol yeme sorunu bu maçta da devam etti. İkinci yarı riske girdik. Ne olması gerekiyorsa yaptık. Bir takımın deplasmanda yapması gereken her şeyi yaptık. Beşiktaş'ın net pozisyonu yoktu. Pozisyonlarımızı değerlendiremedik" dedi.
Beşiktaş'ta bundan sonraki sezonlarda çalışmak isteyip istemeyeceği yönündeki soruyu ise Çalımbay, "Beşiktaş'ın yeri futbol hayatımda ayrı. Başka takımda oynamadım. 13 yaşında girdim, 33 yaşında çıktım. Bugün ilginç duygular yaşadım. Eski takımıma karşı doğduğum yerin takımın başında oldum. Futbolun neyi getireceği belli değil. Daha önce görev yapmıştım. Yarım kalmıştı. İstendiğinde neden olmasın" açıklamasında bulundu.
Beşiktaş'ı da değerlendiren Rıza Çalımbay, "Beşiktaş Türkiye'nin en kaliteli oyuncularına sahip. Geniş kadrosunda iyi oyuncular var. Şansızlıklar oyuncularını biraraya getiremedi. Bu da dezavantaj oldu, ama her takımın böyle inişli çıkışlı grafiği olur. Bu kadroyla istedikleri yere gelecekler. Rakip takımın listesini elimize aldığımızda bir 11'ine bir de 18'ine bakıyoruz. Umut bağladıkları oyuncuları olmaması sıkıntı oldu" ifadelerini kullandı.
Siyah-beyazlı takımın şampiyonluk şansı sorusunu ise tecrübeli çalıştırıcı, "Şampiyonluk ortada. Artık Anadolu takımları iyi çıkış yapıyor ve yapacaklar. 'Üç büyükler kesin şampiyon' dememiz mümkün değil" diye yanıtladı.
Sivassporlu futbolcu takım üzerinde bir şanssızlık olduğunu belirterek, "Beşiktaş maçıyla çıkış arıyorduk. Burada alacağımız puan veya puanlar bize ekstra motivasyon olacaktı. Bizim rakibimiz Beşiktaş değil. Alt sıralardan kurtulmak istiyoruz" dedi.
Son dakikada kaçırdığı pozisyon için ise Yılmaz, "Rüştü sağ tarafını açık bırakmıştı. Topu dışarı çevireceğimi düşündü. Bende iyi bir vuruş yaptım. Ama maç sonundu o pozisyonda pas verebileceğimi söylediler. Pas verseydim belki de 'Niye vurmadın' diyeceklerdi. Benim seçimimin doğru olduğunu düşünüyorum" yorumunu yaptı.