1. Uluslararası Marmara Bisiklet Turunun 3. Ayağı Tamalandı

1. Uluslararası Marmara Bisiklet Turu 3. Etabı Sakarya Kent Meydanı'nda tamamlandı. 3. Etabı Lassa ekibinden Nevzat Kıral kazandı.

İstanbul Şile'den 28 Ekim tarihinde start alan 1. Marmara Uluslar arası Bisiklet Turu'nun 3. Akçakoca Sakarya etabını Lassa takımından 2.54.23'lük derecesi ile Nevzat Kıral kazandı. İkinciliği Suriyeli Hasanın Omar, üçüncülüğü ise Brisa takımından Uğur Marmara elde etti. Adapazarı kent meydanında sona eren turda dereceye giren sporculara ödüllerini Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu verdi.
Genel Klasmanda liderliğini sürdüren Brisa ekibinden Kemal Küçükbay Sarı mayo, Yokuş çıkma klasmanında lider olan Brisa ekibinden Mert Mutlu Kırmızı mayo ve son olarak Sprint klasmanında lider olan Lassa ekibinden Nevzat Kıral Yeşil mayo ile ödüllendirildi. Yarışların son etabı olan 174 kilometrelik Adapazarı - Kocaeli etabı için 31 Ekim Pazar günü sabah saat 11.00 da Kent Meydanı'ndan start verilecek. Etap yaklaşık 15.30 civarında Kocaeli'nde sona erecek.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, turnuvanın oldukça önemli olduğunu belirterek, "Biz Türkiye Bisiklet Federasyonu ile birlikte Cumhurbaşkanlığı bisiklet turnuvası dolayısı ile çok başarılı bir iş birliği gerçekleştirdik. Bu iş birliği çerçevesinde bir kere daha ortaya çıktı ki bisiklet sporu sadece bir sportif faaliyet değil bunun yanında bölgenin ve şehrin tanıtımında çok büyük katkıları olan bir faaliyet. Özellikle bu bakımdan bir çok kamuoyu tarafından tanınmayan bu bölgenin
güzelliklerinde tespitine fırsat vermesi açısından bu turu bisiklet federasyonumuzla birlikte tertipledik" dedi.
Tanıtım için Bisiklet Turunun oldukça önemli olduğunu söyleyen Mustafa İsen, "Özellikle Karadeniz bölgesini Şile'den başlayarak Akçakoca'ya kadar oluşan bu bölgeyi oradan da daha iç kesimlere doğru olan coğrafyamızı tanıtacak önemli bir etkinlik olarak görüyoruz. Aynı zamanda bu bölgede bisiklet çok eskiden beri yaygın olan ve kullanılan bir vasıtadır. Son yıllarda biraz geride kalmış olsa da onu bir bilinçle yeniden keşfine fırsat verecek diye düşünüyoruz. Kısacası bu faaliyetin hem Sakarya'nın
tanıtımına hem de bisikletin yeniden keşfine faydalı olacağını düşünüyorum. Bundan sonraki yıllarda da geleneksel olarak devam edecek. Biz mevsim olarak da sonbaharı seçtik ki sonbaharda bu bölgenin coğrafyasının en güzel yansıtıldığı mevsimdir" şeklinde konuştu.